Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

vineri, 24 martie 2017

Originea speciilor scrisa de Charles Darwin


Originea speciilor scrisa de Charles Darwin

Lucrarea merită a fi citită pentru a vedea raționamentul lui Darwin, pentru a afla cercetările sale, pentru a vedea, la prima mână (ca să spunem aşa) argumentele aduse în favoarea teoriei şi pentru a înţelege selecţia naturală. Fiecare este liber să adere sau nu la această teorie, dar a citi sursa ajută la înţelegerea noţiunii.

Volumul complex – peste 500 de pagini – a apărut recent la Editura Herald și se constituie într-o lectură interesantă și provocatoare. Charles Darwin a plecat într-o călătorie de cinci ani în 1831, timp în care a cercetat plante și animale de pe cuprinsul planetei. 28 de ani mai târziu a fost publicată cartea „Originea speciilor”, volum care a schimbat modul în care oamenii văd lumea aducând o nouă teorie: cea evoluționistă. Sigur, au existat și există încă multe controverse în jurul acestei teorii. Sunt mulți oameni care o consideră adevărată, bază a apariției omului, și alții care vin cu alte teorii.

De-a lungul timpului au fost scrise câteva lucrări care au schimbat modul în care este înțeleasă lumea. „Originea speciilor” a lui Charles Darwin este o asemenea carte. Indiferent că suntem sau nu de acord cu teoria, merită să fie citită lucrarea pentru a vedea argumentele aduse în favoarea teoriei evoluției prin selecție naturală.

Nu neg că se pot ridica multe şi serioase obiecţii împotriva teoriei descendenţei prin modificări mijlocite ed variaţie şi de selecţia naturală. M-am străduit să le redau în toată puterea lor. Nimic nu poate să pară la început mai greu de crezut decât faptul că organele şi instinctele cele mai complexe au fost perfecţionate, nu prin mijloace superioare raţiunii umane, deşi analoage cu ea, ci prin acumularea a nenumărate variaţii mici, fiecare dintre ele utilă fiecărui posesor în parte. Cu toate acestea, dificultatea de mai sus, deşi îi apare imaginaţiei noastre ca de neînvins, nu poate fi considerată drept reală dacă admitem tezele următoare: toate părţile organizării cât şi instinctele prezintă, cel puţin, deosebiri individuale; există o luptă pentru existenţă ducând la păstrarea devierilor folositoare ale structurii sau instinctului; şi, în sfârşit, au putut să existe gradaţii ale stării de perfecţiune a fiecărui organ, fiecare gradaţie folosinf în felul ei. (…)

Astfel, din războiul naturii, din foamete şi moarte decurge în mod direct şi cel mai important obiect pe care-l putem concepe, şi anume producerea animalelor superioare. Există şi o măreţie în perspectiva aceasta asupra vieţii, cu numeroasele ei forţe, însufleţite iniţial de Creator în câteva forme sau numai într-una singură. Şi în timp ce planeta noastră îşi continuă rotaţia după legea imuabilă a gravitaţiei, nenumărate forme dintre cele mai frumoase şi mai minunate, apărute dintr-un început atât de simplu, s-au dezvoltat şi continuă să se dezvolte.” (pp. 488-517)


Cartea Originea speciilor scrisa de Charles Darwin este disponibila in Libraria Libris

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.