Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

joi, 30 martie 2017

Top 10 filme bune si remarcabile


10 filme remarcabile aflate la reduceri online

Colectia filme de aur din cinematografia rusa - Mosfilm - reuneste productii de exceptie, majoritatea din perioada de glorie a cinematogragiei ruse, adevarate capodopere, ce-si reconfirma valoarea la fiecare vizionare.

Titluri disponibile:

1. Moscova nu crede in lacrimi - Drama, romantic, 1980

Regia: Vladimir Mensov

Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, 1981

Trei tineri vin la Moscova pentru a munci si pentru a-si gasi dragostea. Antonia se casatoreste cu Nikolai, baiat sarac dar de incredere. Ludmila viseaza la un barbat bogat, iar Caterina, care lucreaza intr-o fabrica, se indragosteste de un cameraman si este parasita de acesta atunci cand ramane insarcinata. Dupa 20 de ani, Caterina, care si-a crescut singura copilul dar se simte neimplinita, gaseste in sfarsit iubirea.

2. Gara pentru doi - Comedie romantica, 1982

Regia: Eldar Riazanov

Nominalizat la Palme D or, Festivalul de Film de la Cannes in 1983

Gara unui orasel, martora bucuriilor si necazurilor pasagerilor in tranzit. O chelnerita de la restaurantul acesteia, trecuta de prima tinerete. Un pianist care pierde trenul, pasaportul si banii si care urmeaza sa patreaca ani buni in inchisoare pentru o crima comisa de sotia sa. Doi necunoscuti pe care totul pare sa ii desparta. Doua interpretari memorabile si o oda adusa iubirii fara varsta, care poate fi aflata chiar si pe un peron de gara.

3. Salonul nr. 6 - Drama, 2009

Regia: Karen Sahnazarov

Cea mai tulburatoare ecranizare a nuvelei lui A.P.Cehov

Povestea doctorului Raghin, directorul unei institutii psihiatrice dintr-un orasel de provincie al carui prieten este postastul orasului, iar singurul partener inteligent de conversatie, unul dintre pacientii spitalului. Dupa ce are revelatia ca progresul nu este cu adevarat posibil si ca totul este muritor, doctorul isi pierde credinta in justetea actiunilor sale si coboara treptat in nebunie, sfarsind printre fostii sai pacienti.

4. Fata fara zestre - Drama, Romantic, 1984

Regia: Eldar Riazanov

O capodopera a cinematogrifiei ruse

Ogudalova, o vaduva scapatata, e in stare de orice pentru a-si casatori fiica lipsita de zestre, profitand fara scrupule de barbatii care roiesc in jurul frumoasei Larisa. Tanara este indragostita de Serghei, care pare sa nutreasca sentimente asemanatoare, si nu il poate suferi pe umilul functionar de posta care ii face o curte lipsita de speranta. Din pacate, Larisa va descoperi ca nu e in stare sa infrunte o lume in care chiar si dragostea este o marfa.

5. Copilaria lui Ivan - Drama, razboi, 1962

Regia: Andrei Tarkovski

Castigator - Lel de Aur, Festivalul de Film de la Venetia, 1962

Primul film de lungmetraj al lui Andrei Tarkovski, ce i-a adus Leul de Aur de la Veneyia, facandu-l cunoscut in lumea intreaga, spune povestea lui Ivan, un orfan de război care, pentru a-si razbuna familia ucisa de soldatii germani in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, spioneaza inamicul, aducand informatii pretioase pentru trupele sovietice. Tovarasii sai de lupta nu reusesc sa-l convinga sa renunte la periculoasa lui ocupatie si, in cele din urma, copilul dispare in timpul unei misiuni de recunoastere.

6. Andrei Rubliov - Biografic, drama, istoric, 1966

Regia: Andrei Tarkovski

Premiul Federatiei Internationale a Criticilor de Film, Festivalul de la Cannes - 1969.

Filmul descrie viata pictorului de icoane Andrei Rubliov de-a lungul unei perioade turbulente din istoria Rusiei, in secolul al XV-lea, o perioada marcata de lupte intre cnejii rivali si invaziile tatare.

7. Anna Karenina - Drama, romantic, 1967

Regia: Aleksandr Zarhi

Cea mai buna ecranizare a unei capodopere clasice.

Anna este tanara sotie a unui demnitar mult mai in varsta, Karenin. Ea incepe o legatura cu un tanar nobil atragator, contele Vronski. Pasiunea si dorintele ei ii vor complica viata intr-un mod dramatic.

8. Drama la vanatoare - Drama, istoric, romantic, 1978

Regia: Emil Loteanu

Film nominalizat la Marele Premiu al Festivalului International de Film de la Cannes 1978.

Venit in vizita de curtoazie intr-un orasel de provincie, un judecator de instructie (Serghei Kamisev) cade prada farmecelor unei frumoase tinere (Olga Skvortova, fiica padurarului), farmece in fata carora nu au ramas imuni nici doi nobili din protipendada locala. Una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste din cinematografia rusa ...

9. Pescarusul - Drama, 1972

Regia: Iuli Karasik

O ecranizare de exceptie a celei mai cunoscute piese a lui Cehov.

Filmul urmareste destinul unei faimoase actrite, Irina Arkadina, si al oamenilor din cercul sau apropiat. Tanarul ei fiu, scriitorul Treplev, o iubeste pe Nina, o fata sensibila care viseaza sa evadeze din lumea sa si sa aiba succes ca actrita. Dar Nina este sedusa de amantul Irinei Arkadina, celebrul scriitor Trigorin, si pleaca impreuna cu acesta la Moscova, iar vietile tuturor sunt definitiv schimbate.

10. Zilele Turbinilor - Drama, 1976

Regia: Vladimir Basov

Cronica unei lumi distruse de fanatism.

Un film de neuitat, ecranizare dupa piesa omonima a lui Mihail Bulgakov, si un joc actoricesc de exceptie.

In timpul razboiului civil din Rusia, Armata Rosie se apropie de orasul Kiev, aflat sub ocupatie germana. Pentru familia Turbinilor, ca si pentru toti ofiterii nobili rusi, e vremea unor dificile reflectii si decizii, vremea unor pierderi tragice ...


libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.