Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

joi, 6 iulie 2017

Testul psihopatului. O călătorie prin industria nebuniei scrisa de Jon Ronson


Testul psihopatului. O călătorie prin industria nebuniei scrisa de Jon Ronson

Deborah este o studentă care a primit un pachet cu un conținut bizar: o carte, „Ființa și neantul”, cu 42 de pagini, jumătate albe și recomandarea de a cerceta o anumită scrisoare către un profesor.

Intrigată, ea îl contactează pe Jon Ronson și îl roagă să descifreze misterul.

Și așa începe o călătorie în lumea nebuniei, la propriu, o călătorie care implică drumuri în diverse țări și interacțiunea cu o seamă de personaje interesante: de la psihopați la un profesor care îi învață pe alții cum îi pot detecta pe psihopați.

„E un fel de test pentru psihopați creat de Bob Hare, un psiholog canadian. E standardul de referință în diagnosticarea psihopaților. Primul punct din listă e „Volubilitate/Farmec superficial”.

Essi mi-a povestit puțin despre testul psihopatului. Din descrierea ei, suna destul de straniu. Spunea că poți să faci un curs în care însuși Hare te învață diferite moduri de a depista pe ascuns psihopații, descifrând limbajul corporal al subiecților și nuanțele construcției lor sintactice etc. „(p. 69)

„Pshihopații nu se schimbă, a spus ea. Nu învață din pedepse. Tot ce poți să speri e că o să ajungă la un moment dat, inevitabil, prea bătrâni și leneși ca să comită infracțiuni. Și pot părea de-a dreptul impresionanți. Charismatici. Oamenii sunt cuceriți. Da, iar adevărata problemă apare când vreunul dintre ei pune mâna pe o poziție importantă în conducere.” (p. 70)

Un lucru important de menționat, în caz că nu este clar din prezentarea de până acum a cărții. Această lucrare nu este un roman, ci include persoane reale, cazuri și exemple reale. Veți remarca modul în care Jon ajunge să își schimbe părerea cu privire la psihopați, iar finalul este și el… inedit. „Testul psihopatului.

O călătorie prin industria nebuniei” este cu siguranță o carte aparte, una care oferă informații interesante celor dornici să afle mai multe despre psihopați (fără a fi o enciclopedie, o listă cu exemple de psihopaţi din întreaga lume). Lucrarea se citeşte uşor – există mult dialog şi chiar umor!


libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.