Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

vineri, 13 octombrie 2017

Bunul nostru rege: Ferdinand scrisa de Ion Bulei


Bunul nostru rege: Ferdinand scrisa de Ion Bulei

Lucrarea lui Ion Bulei nu este o prezentare exhaustivă a vieții lui Ferdinand.

Ea reușește însă, cu ajutorul includerii a numeroase surse de mare valoare – corespondență semnată de apropiații lui – să ofere o privire de ansamblu asupra unor momente cheie și asupra omului Ferdinand.

Veți afla despre povești de dragoste, temeri, stil de viață și multe alte detalii interesante.

Cititorii vor remarca faptul că adesea liderii politici se duceau la Maria, soția lui Ferdinand, mai degrabă decât să vină la el. Toți cei interesați vor descoperi din paginile cărții și climatul politic și economic – nu trebuie uitat faptul că domnia lui Ferdinand a fost scurtă (treisprezece ani), însă cu multe schimbări în Europa, dar și pentru România.

„Ceea ce propunem, cu această nouă lucrare, nu este doar un gest de politeţe al istoricului de dincolo de timp (adică este foarte firesc să scriem şi povestea soţului după ce am scris povestea soţiei). Ceea ce ne-a interesat a fost să observăm cum, coborând parcă din istoria noastră mai veche şi din mândria prusacă, Ferdinand al României, produs al istoriei şi totodată o victimă a ei, exprimă cum nu se poate mai limpede un proces de asimilare. În cazul de faţă, asimilarea personajului principal de către mediul peste care i-a fost dat să domnească. Linia dinastică construită de Carol I a fost aşezată de Ferdinand I pe tronul împlinirii naţionale.”

Speranțe, amărăciuni, patimi, succese și eșecuri, toate sunt de regăsit în paginile volumului „Bunul nostru rege: Ferdinand”.

Cartea Bunul nostru rege: Ferdinand scrisa de Ion Bulei este disponibila la Metero press cat si Libris.

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.