Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

luni, 6 noiembrie 2017

Aleasa Dragonului scrisa de Naomi Novik


Aleasa Dragonului scrisa de Naomi Novik


Agnieszka isi iubeste satul, padurile si raul stralucitor, aproape de care pandeste insa o prezenta malefica. Singurul ajutor poate veni din partea Dragonului, dar pretul lui este unul ingrozitor: o fata pe care sa o tina prizoniera zece ani in Turnul sau.

Agnieszka si ai ei stiu ca o va alege pe draga ei prietena, frumoasa, gratioasa si curajoasa Kasia. Si nu o pot salva. Numai ca Dragonul va face alta alegere.

O poveste incantatoare si seducatoare, care ajunge direct la radacinile periculoase ale suferintei si ale razbunarii. - Robin Hobb

Un roman care iti taie respiratia... Novik nascoceste cu eleganta o poveste ampla si omenesc de umila in acelasi timp, care te trimite cu gandul la basmele Fratilor Grimm, dar e ingenioasa, originala, irezistibila. O lectura obligatorie pentru fanii genului fantasy. - Publishers Weekly

Nu le devorează cu adevărat, doar că așa pare. Duce o fată în turnul lui și după zece ani îi dă drumul, numai că ea se întoarce o cu totul altă persoană. Straiele îi sunt prea elegante, vorbește ca o doamnă de la Curte și, pe deasupra, a locuit totuși singură cu un bărbat vreme de zece ani, deci normal că este o ruină, deși toate fetele spun cp el nu s-a atins de ele nici măcar cu un deget.” (p. 5)

Dragonul în cauză nu este un dragon obișnuit. De fapt, nu e un dragon deloc. Este numele luat de un vrăjitor, atunci când a fost confirmat ca vrăjitor. Mai mult, el este un vrăjitor bun – pentru că în Codru trăiesc tot soiul de ființe înfricoșătoare.

Agnieska este o tânăra selectată acum de Dragon. Iar acest lucru îi ia pe toţi prin surprindere. Dar trebuie să accepte alegerea vrăjitorului şi să facă faţă încercărilor următorilor zece ani. Agnieska dorește să devină o vrăjitoare, dar acest lucru nu este ușor (nici măcar nu e luată în serios de consoliul menit a decide dacă o persoană poate fi considerată vrăjitor sau nu). Cititorii o vor însoți pe Agnieska în călătoria sa de la Turnul Dragonului, în Codru și apoi la Curtea regelui din Polnya și vor fi martorii evoluției sale. De altfel, trebuie precizat că toate personajele incluse în acest roman evoluează, într-un fel sau altul.

Relația dintre eroină și Dragon este una care cucerește. Situațiile dificile ori mai triste sunt compensate cu schimburi de replici cu ironii fine ori cu umor de situație. Naomi Novik îmbină în mod interesant elemente și ființe din câteva basme cu lucruri din prezent şi elemente tipice literaturii zoung adult. Romanul abundă în detalii (mai ales în ceea ce priveşte vrăjile), dar se citeşte uşor, iar povestea este captivantă. Romanul a fost deja recompensat cu premii importante şi urmează a fi ecranizat.

Un roman fantasy foarte reusit, care are aerul unui clasic modern. - New York Times Book Review

Cartea Aleasa Dragonului scrisa de Naomi Novik este disponibila la reduceri pe Libris si Nemira

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.