Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

miercuri, 21 noiembrie 2018

Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu, scrisa de Lavinia Betea


Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu, scrisa de Lavinia Betea

Lavinia Betea are meritul de a fi pus cap la cap însemnările zilnice din agenda șefului de cabinet al Elenei Ceaușescu (Cabinetul 2), informaţii din presă, date din interviuri pe care le-a luat unor oameni importanţi ai vremii şi din alte cărţi. 

Volumul Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu devine astfel mult mai puţin sec decât o listă a întâlnirilor Elenei Ceauşescu – mai ales că se fac anumite presupuneri cu privire la subiectele discutate, ţinând cont de datele din celelalte surse – şi mult mai uşor de urmărit şi citit.

Anul 1989 este unul deosebit de important în istoria României. Sigur, evenimentele importante au avut loc spre final de an, însă este important de aflat, din cât mai multe surse, realitatea vremii pentru a încerca să se desluşească adevărul.

Cartea se constituie într-o mărturie despre viaţa cuplului Ceauşescu în ultimul an de dictatură a lui Nicolae Ceauşescu.

Citind Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu veţi afla reguli despre cei doi – de pildă numele lor trebuiau scrise întotdeauna întregi, sub forma Prenume Nume şi niciodată să nu fie despărţite pe rânduri diferite -, veţi descoperi tensiuni, intrigi, abuzuri etc.

Veţi vedea cum era alcătuit programul şi cum erau gestionate situaţiile urgente de Elena Ceauşescu.

Trebuie menţionat şi faptul că Elena era cea care decidea ce informaţii ajung la Nicolae Ceauşescu – bolnav de diabet, condiție ce se înrăutățea constant în ciuda dietei stricte.

Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu se bucură și de o prefață cuprinzătoare a autoarei care pune în context viața cuplului, informațiile din carte, elemente de socio-politică ale vremii, toate menite a-i ajuta pe cititori să înțeleagă mai bine perioada acoperită de carte și informațiile furnizate.

Cartea este disponibila la Elefant cat si la Editura Corint

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.