Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

duminică, 18 octombrie 2020

Cele mai frumoase romane



O selectie de scriitori contemporani, voci si tendinte noi in literatura universala de azi, la un pret foarte accesibil:

  1. Inapoi in Ghanna - Taiye Selasi

    Roman tradus in peste 20 de tari, aflat printre cele mai bune 10 carti ale anului 2013.

    "Inapoi in Ghana" este povestea unei familii contemporane ai carei membri, risipiti pe toate meridianele planetei, se reunesc in urma unui eveniment tragic, dar si un dicurs despre valoarea originilor si a identitatii individuale. Atunci cind Kweku Sai, chirurg prestigios, dar sot lamentabil, moare din pricina unui atac de cord in Accra, fiii si fiicele lui vin in Ghana si se string cu totii in casa enigmaticei lor mame. Fiul cel mare, Olu, misteriosii gemeni Taiwo si Kehinde, al caror trecut ascunde o taina cutremuratoare, si fiica cea mica, Sadie, se intorc la locul originar, asa cum facuse si tatal lor odinioara. Firul vietii tuturor, copii si parinti, il poarta pe cititor din Accra pina in Lagos si din Londra pina in New York, dezvaluie secrete cumplite, greseli dureroase si povesti de iubire chinuitoare, dar si o posibila mintuire, sansa unui nou inceput.

  2. Lectii Aparte - Helene Grimaud

    O poveste adevarata si o carte superba, perlata la rastimpuri de tablouri insorite si de fulguratii de scriitura.

    Melanj de fictiune si confesiune, Lectii aparte respira aceeasi virtuozitate si sensibilitate cu care Helene Grimaud interpreteaza o piesa muzicala, fiind o invitatie sa redescoperi farmecul lumii si bucuria de a trai. Epuizata de turnee, de inregistrari si de munca la adapostul pentru lupi, Helene hotaraste sa se rupa de rutina zilnica si sa porneasca intr-o calatorie, cu speranta ca astfel va izbuti sa-si recapete pofta de viata. Deopotriva initiatic si launtric, acest voiaj ii va purta pasii spre insorita Italie – de la riviera venetiana, impregnata de muzica lui Mahler, la pasnicul Assisi, unde spiritul Sfintului Francisc dainuie peste veacuri, si la ispititorul Como - si-i va prilejui intilniri cu necunoscuti enigmatici care o vor ajuta sa-si raspunda intrebarilor ce o framinta.

  3. Mandra fecioara - Joice Carol Oates

    Detinatoare a numeroase premii importante, Joyce Carol Oates - una dintre cele mai aclamate si traduse scriitoare americane ale momentului, dar si cu o prestigioasa recunoastere academica - este de cativa ani buni una dintre candidatele cu sanse reale la castigarea mult-ravnitului Premiu Nobel pentru Literatura.

    Mandra fecioara schiteaza o relatie amoroasa cu totul bizara, intre Katia Spivak, o adolescenta de saisprezece ani, si Marcus Kidder, un barbat ajuns la varsta batranetii. Katia isi petrece vacanta de vara lucrand ca bona in casa unor bogatasi, cand il intalneste pe Marcus, prolific autor de carti pentru copii si pictor amator; acesta incepe sa-i faca o curte din ce in ce mai asidua si mai insinuanta, oferindu-i bani si articole de lenjerie. Katia il refuza la inceput, dar ajunge sa ii pozeze pentru tablouri, unele dintre ele nuduri; se simte folosita, dar flatata de atentia lui si fascinata de luxul sofisticat in care traieste artistul. Kidder insista ca are o anume misiune pentru Katia, pe care i-o va dezvalui la timpul potrivit, o misiune intunecata, de viata si moarte. Insa microromanul nu expune o simpla istorie despre seductia unei fete nestiutoare; el devine un tulburator tratat pe tema aspiratiilor feminine si a incapacitatii de a ne accepta propria ignoranta.

  4. Omul cazator - Don DeLillo

    "Nimeni inaintea lui DeLillo nu a aratat cum functioneaza legatura dintre terorist si cel care supravietuieste atacului. Dupa ce iese acoperit de cenusa si de singele altora din Turnul de nord, Keith Neudecker hotaraste, aproape inconstient, ca singura lui sansa e sa se intoarca la familia pe care o lasase in urma, la lumea pe care o cunostea cel mai bine. Numai ca, dupa 11 septembrie 2001, totul s-a schimbat. Justin, fiul lui, se uita intruna cu binoclul pe cer, cu gindul la Bill Lawton (o versiune fictionala a lui Bin Laden) sau la vreun alt avion menit sa aduca distrugere. Sotia sa, Lianne, macinata de spaima, vede Islamul peste tot: in carti postale de la prieteni, in muzica vecinilor, in orice o inconjoara. Peste toti cei instrainati, care nu se mai recunosc pe ei insisi, planeaza figura artistului cunoscut sub numele de Omul cazator care, suspendat deasupra multimilor, le aminteste tuturor, iar si iar, imaginea inghetata in timp a supremei disperari, cea a oamenilor cazind din turnurile in flacari.

  5. Anii de aur - Ali Eskandarian -

  6. Anii de aur a aparut in Statele Unite dupa moartea tragica a autorului si a cunoscut un succes instantaneu. Considerat "un roman cu adevarat unic, fabulos si acid", volumul este o relatare intr-un ritm alert si captivant a vietii unui muzician rock din Iran care a crescut in America. Personajul central, chitaristul Ali, duce un trai boem, mereu la limita supravietuirii, mereu intre turnee, concerte si petreceri cu foarte mult alcool, droguri, sex si iubiri pasagere. Perfect integrat in societatea americana, Ali priveste cu un ochi critic ambele sale culturi. Amintirile decupate din trecutul iraniano-american si comentariile incarcate de cinism construiesc o imagine realista a vietii contemporane, careia artistul framintat ii simte efemeritatea.

  7. Patria locotenentului Schreiber - Andrei Makine

    Romanul unei vieti, al "intensei voluptati de a fi", al luptei de a razbate prin amintiri.

    O carte hibrid, melanj de memorii si fictiune, distinsa chiar in anul aparitiei cu Prix Wartburg de Litterature, Patria locotenentului Schreiber (2014) este rodul intilnirii lui Makine cu Jean-Claude Servan-Schreiber, om politic si jurnalist francez dintr-o familie ilustra, ajuns deja la o virsta venerabila. Impresionat de viata tumultuoasa a acestuia si de eroismul de care el si camarazii sai au dat dovada in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, scriitorul l-a incurajat sa-si astearna memoriile pe hirtie, sperind ca, gratie influentei sale in lumea literara, il va ajuta sa le publice. Demersurile lui s-au lovit insa de reticenta editorilor de a publica o carte cu un subiect atit de riscant. Prin urmare, Makine a hotarit sa scrie el insusi despre viata locotenentului Schreiber - povestea prieteniei dintre un tinar scriitor plin de succes intr-o tara care nu este a lui si un batrin luptator in cel de-al Doilea Razboi Mondial si in Rezistenta, dar si istoria secolului trecut, vazuta prin ochii unui om pentru care locurile si intimplarile de altadata ramin mereu vii si pline de semnificatie.

  8. Torcatoarea de vise - Patti Smith

    Torcatoarea de vise este un lung poem in proza schitat pe marginea calatoriei initiatice a unui artist, de la primele mirari ale copilariei la cautarile tineretii, aduse laolalta si intretesute de privirea ordonatoare a femeii la maturitate.

    Primul exemplar din Torcatoarea de vise i l-am oferit tatalui meu. Timpul trecea, iar el tot nu zicea nimic. Era un om frumos, greu de impresionat, asa ca abia daca am indraznit sa sper ca imi va citi textul. Totusi, cativa ani mai tarziu, la scurt timp inainte sa moara, mi-a spus: «Patricia, ti-am citit cartea».

    Ma asteptam sa primesc cine stie ce critici, nicidecum sa-l aud numind «carte» modestul meu dar. «Scrii bine», mi-a zis si m-a chemat sa bem o cafea. A fost singurul compliment pe care mi l-a facut vreodata.

 



Colectia Cele mai frumoase romane de dragoste este disponibila la Libris

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.