Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

luni, 12 aprilie 2021

Constantin Chirita - Trilogia in alb (3 volume)



Din anii 60 pana azi, succesul literar si de public al cartilor lui Constantin Chirita se pastreaza la un nivel exceptional de la "Ciresarii", "Intalnirea", "Otelul", "Pasiuni", "Trilogia in alb" "Adancimi", "Livada" pana la "Romantica, prima carte: Cea mai frumoasa poveste de dragoste".

Daca opera lui Constantin Chirita ar fi fost doar "Trilogia in alb", posteritatea literaturii sale ar fi meritat un statut privilegiat in istoria culturii noastre scrise; a fost un creator de atmosfera si caractere, un bibliofil, un intelectual etic.

Trilogia in alb cuprinde romanele:

  • Trandafirul alb

    In "Trandafirul alb", primul volum al "Trilogiei in alb" (din care au mai aparut "Pescarusul alb" si "Ingerul Alb"), nu avem doar o suma de enigme spre rezolvare, nu e vorba doar despre un expert, antrenat sa identifice un criminal dintre profiluri multiple, ci si o forma de dezechilibru al ordinii normale, al firescului. La pensiunea profesoarei Maria Nistor se petrece, in miez de noapte, o crima fara vreo miza comunicata explicit. Oaspetii pensiunii sunt victimele unei tulburari grave a traseelor previzibile ale vietilor lor si este nevoie de un reprezentant al autoritatii care sa neutralizeze elementul disturbator.

  • Pescarusul alb

    Suspense-ul abil mentinut pana la ultimul rand, personaje verosimile, si totusi un clasic fara reteta.

    Constantin Chirita face in "Pescarusul alb" un pariu literar interesant, construind personalitati accentuate multiple intr-un tip de fictiune (incadrabila in categoria larga a policier-ului), in care, de obicei, eroul este de fapt un super-erou, detectivul, cel care rezolva cazul.

  • Ingerul alb

    Detectivi, cazuri irezolvabile, rivalizand cu naratiunile marii literaturi politiste occidentale.  Aici, doctorul Alexandru Tudor vine din celelalte doua carti ale seriei ("Trandafirul alb" si "Pescarusul alb").Si vine cu tot cu aparatul de detectare a crimei, doar ca poposeste in complet alt cadru decat in romanele anterioare. Si nu doar atat: detectivul roman este insotit de alti specialisti de "faima mondiala": Achile Pommot, Larry L. King, Georges Graisset. Achile Pommot este evident o replica a personajului celebru de policier, Hercule Poirot, personajul care circula in multe dintre romanele semnate de Agatha Christie, dar si Poirot este rezultatul a doi predecesori, doi detectivi: Hercule Popeau (al scriitoarei Marie Belloc Lowndes) si Monsieur Poiret (al lui Frank Howel Evans), dar si cu ceva influente din Sherlock Holmes (al lui Arthur Conan Doyle). Asadar, identitatea detectivului creat de Chirita este o identitate literara multipla.

Cele mai tari carti le puteti gasi la reduceri pe Libris si Elefant

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.