Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

vineri, 21 iunie 2019

Furtuna din ceașca de ceai. Fizica vieții de zi cu zi, scrisa de Helen Czerski


Furtuna din ceașca de ceai. Fizica vieții de zi cu zi, scrisa de Helen Czerski

Furtuna din ceașca de ceai. Fizica vieții de zi cu zi este o invitaţie la a experimenta mai presus de orice.

Autoarea nu îşi propune ca toată lumea să fie de acord cu viziunea sa. Însă oferind informaţii şi numeroase exemple, cititorii au ocazia de a relua anumite experimente şi de a-şi forma propriile impresii.

Unul dintre lucrurile pe care multă lume le critică la şcoală şi procesul de învăţare utilizat este lipsa practicii. Foarte des, elementele teoretice rămân doar nişte formule scrise pe tablă şi copiate, apoi memorate.

Rar se întâmplă ca elevii să afle unde se folosesc acele formule, unde se regăsesc anumite modele din fizică, de exemplu, în viaţa reală.

Această lipsă este foarte bine identificată de Helen Czerski, iar toţi cei care cred că fizica este abstractă, ori că e greu de înţeles, vor putea observa cum în activităţi din viaţa de zi cu zi modele din fizică sunt prezente permanent.

Autoarea are, uneori, chiar recomandări de experimente uşor de făcut acasă, unele chiar încercate de ea. Şi da, sunt foarte simple – pot fi realizate din ingrediente uşor de găsit acasă, în bucătărie de pildă.

Capitolele cărţii încep mereu cu fenomene sau activităţi comune. Iată doar titlul primului capitol, pentru a vă face o idee asupra conţinutului şi legăturilor create: „Popcorn şi rachete”.

Sună foarte interesant, nu? Ei bine, vă asigur că aşa şi este conţinutul: scris cu căldură, nu din perspectiva unui specialist închistat, ci din perspectiva unui om care ştie fizică şi îşi ajută cititorii să o înţeleagă foarte uşor, să vadă că modelele sunt permanent prezente în activităţile lor.

Toţi cititorii acestei cărţi vor privi fizica cu alţi ochi şi, prin intermediul noii viziuni, vor putea chiar vedea altfel şi lumea înconjurătoare.

Cartea Furtuna din ceașca de ceai. Fizica vieții de zi cu zi este disponibila la Libris

libris.roAboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.