Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

vineri, 7 iunie 2019

Carti de citit in vacanta ! Idei de carti de citit in timpul liber


Carti de citit in vacanta ! Idei de carti de citit in timpul liber

In primul rand, lecturile ne dezvaluie universuri noi, unele pe care, poate, le-am sondat doar imaginar.

Lecturile ofera, pe langa modelele de viata si comportamente, o serie de avertismente sau, dimpotriva, invitatii catre anumite alegeri.

O carte deschisa in fata inseamna ca ai posibilitate sa te intalnesti cu o idee, cu o situatie sau cu un personaj care te pot transforma.

O selectie de carti de citit in vacanta cu scriitori contemporani, voci si tendinte noi in literatura universala de azi, la un pret foarte accesibil:

  1. Nimeni nu se salveaza singur - Margaret Mazzantini - 208 pag.

    Margaret Mazzantini ne ofera in Nimeni nu se salveaza singur un roman care echivaleaza cu autobiografia sentimentala a unei generatii. O carte curajoasa despre obstacolele iubirii in vremea noastra.

    Delia si Gaetano erau cindva un cuplu. Acum trebuie sa invete sa-si uite, fiecare, perechea si deprinderile. Stau amindoi intr-un restaurant, la putin timp dupa ce au distrus ceea ce fusese o familie. Delia si Gaetano sint inca tineri – au treizeci si ceva de ani, o virsta la care poti s-o iei oricind de la capat.
    Ar vrea sa se impace, insa problemele din trecut, revelate in flashbackuri succesive, ii bintuie. Dar unde au gresit? Problema e ca nici unul nu stie. Pasiunea de la inceput si furia de la sfirsit sint inca la fel de prezente. Crescuti intr-o epoca in care totul pare sa fi fost deja spus, schimba intre ei cuvinte ce nu reusesc sa dea glas singuratatii, dorintelor lor, pentru ca traiesc in confuzia unui soi de analfabetism afectiv. Povestea unui cuplu ca multe altele, un cuplu ca noi, contemporan cu noi.

  2. Steaua nordului. Hanul inecatilor - Georges Simenon - 208 pag.

    Cind politia se confrunta cu cazuri complicate, apeleaza la celebrul Maigret. Comisarul trebuie sa dea dovada de multa rabdare pentru a descoperi ucigasul unui client al hotelului Steaua Nordului, dar si de discretie in situatiile delicate, ca atunci cind, la rugamintea domnisoarei de companie a unei vaduve bogate, investigheaza circumstantele tulburi ale mortii acesteia. Abilitatea lui Maigret este pusa la incercare si atunci cind, in urma unui accident rutier, o masina se scufunda intr-un riu, iar la recuperarea ei in portbagaj este gasit cadavrul unei femei.

  3. Anii de aur - Ali Eskandarian - 208 pag.

    Anii de aur a aparut in Statele Unite dupa moartea tragica a autorului si a cunoscut un succes instantaneu. Considerat "un roman cu adevarat unic, fabulos si acid", volumul este o relatare intr-un ritm alert si captivant a vietii unui muzician rock din Iran care a crescut in America. P
    ersonajul central, chitaristul Ali, duce un trai boem, mereu la limita supravietuirii, mereu intre turnee, concerte si petreceri cu foarte mult alcool, droguri, sex si iubiri pasagere.

    Perfect integrat in societatea americana, Ali priveste cu un ochi critic ambele sale culturi. Amintirile decupate din trecutul iraniano-american si comentariile incarcate de cinism construiesc o imagine realista a vietii contemporane, careia artistul framintat ii simte efemeritatea.

  4. Eram singur si fericit - Pawel Huelle - 208 pag.

    Eram singur si fericit cuprinde o suita de opt povestiri care au ca martor un baietel din Gdansk, devenit apoi adolescent si tinar. Capabil sa sustina mai multe tipuri de lectura – o istorie a cresterii si maturizarii, o povestire despre Polonia ultimilor 50 de ani, o tesatura filosofic-ingenua –, volumul Eram singur si fericit ofera cititorilor varietate, arta a povestirii si bucuria dezvaluirii de mistere acolo unde o privire de suprafata ar distinge numai rutina.

  5. Calatorie de nunta - Patrick Modiano - 184 pag.

    Ajungind la Milano, Jean B., un realizator de documentare in virsta de patruzeci de ani, afla pe neasteptate ca o femeie s-a sinucis chiar in hotelul unde s-a instalat el. Intrigat, descopera ca i-a cunoscut nu numai pe femeie, ci si pe sotul ei cu douazeci de ani in urma si misterul destinului lor ajunge sa-l obsedeze.

    Hotaraste sa mearga pe urmele acestei perechi care, in timpul razboiului, fusese nevoita sa se refugieze intruna din fata ocupantilor nazisti. Astfel, scoate treptat la iveala o viata secreta, plina de indoieli si incertitudini, petrecuta din ascunzatoare in ascunzatoare.

  6. Orasele din campie - Cormac McCarthy - 286 pag.

    O capodopera a literaturii americane, de o frumusete neinduratoare precum o tragedie greaca.
    Actiunea, plasata in anul 1952, urmareste prietenia ce se leaga intre John Grady Cole si Billy Parham, la un ranch texan din apropierea granitei cu Mexicul.

    Viitorul lor pare din ce in ce mai nesigur intr-o lume care se schimba radical. Billy Parham se lasa atras in visul nebunesc al lui John Grady, care s-a indragostit de o prostituata mexicana din Ciudad Juarez si s-a hotarit sa o elibereze din miinile proxenetului ei si s-o ia de nevasta. Dragostea lor se dovedeste insa pe cit de inevitabila, pe atit de periculoasa.

  7. Raul care ne desparte - Ngugi wa Thiongo - 184 pag.

    Viata noastra e un cimp de batalie unde doua forte redutabile duc un razboi continuu; una incearca sa ne afirme umanitatea, iar cealalta se straduieste din rasputeri s-o distruga.
    Pe malurile unui riu salasluiesc doua comunitati Kikuyu, ce traiesc dupa legile traditiei, minate de credinte ale caror radacini putini si le mai amintesc.

    Misionarii crestini veniti in zona incearca din rasputeri sa scoata in afara legii ritualul circumciziei femeilor, dar in acelasi timp creeaza disensiuni in rindurile celor doua comunitati. Localnicii sunt impartiti in cei care cred in educatia crestina, cu binefacerile si oportunitatile ei, si cei care spera ca traditiile poporului lor ii vor indrepta catre o soarta mai buna.

    Pe masura ce conflictul se adinceste, tragedia capata nuante si prin interventia unui cuplu de indragostiti, care incearca sa acopere ruptura culturala ce macina cele doua lumi prinse in prapastia indoielii.
libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.