Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

miercuri, 1 aprilie 2020

Cele mai tari carti Thriller


Colectia "THRILLER" si-a propus sa-si convinga cititorii ca literatura de suspans nu este o insiruire de clisee. E drept, exista o reteta si ea cere ca acolo, pe hartie, sa fie amestecate cateva ingrediente in dozajul potrivit: actiune (adrenalina), logica (inteligenta) si, cand e cazul, un dram de lirism (dragoste).

Scriitorii buni stiu cum sa-i adauge acel ceva care face diferenta si ridica un roman la rangul de page turner.

Va propunem o selectie de romane pe care le veti citi cu sufletul la gura si care ridica intrebari la limita premonitiei: suspans, actiune, pasiune, intamplari neobisnuite cu oameni obisnuiti.

  1. Natura Moarta A.S. Byatt

    Anglia anilor 60. Frederica Potter, o frumoasa studenta la Cambridge, este fascinata de ideile feministe ale timpului sau. Ea isi da seama, vazand-o pe sora sa, Stephanie, retrasa dintr-o viata academica intr-un plictisitor menaj la Yorkshire, ca un trai asemanator nu-i va aduce nici o satisfactie si opteaza pentru o existenta intelectuala. Alexander Wedderburn, care se afla la Londra, incearca sa scrie o piesa despre Van Gogh, a carei arta devine leitmotivul romanului.
    In acest roman, A.S. Byatt pune in lumina inextricabilele conflicte intre ambitie, viata de familie si realizari personale prin portretul subtil si ironic al acelor ani de revolta si de descatusare.

  2. Fugarul Massimo Carlotto

    La 20 ianuarie 1976, Massimo Carlotto, in varsta de nouasprezece ani, a descoperit cadavrul unei tinere si a fost acuzat de crima, devenind "cazul-limita" al justitiei italiene. In acest roman autobiografic, autorul nu reda parcursul sau juridic, ci istoriseste viata sa de fugar, cu luciditate, umor si autoironie, ca un adevarat scriitor.
    Cum sa mai crezi in justitie cand esti acuzat de o crima pe care n-ai comis-o? Autorul romanului-reportaj Fugarul a trait aceasta eroare judiciara, in Italia fiind mai cunoscut sub numele de "cazul Carlotto".

    Obligat sa fuga pentru a-si salva viata, Massimo Carlotto devine un clandestin involuntar si strabate lumea sub identitati diferite. El se intoarce totusi in Italia pentru a fi judecat, incarcerat si gratiat, dupa ani de indoiala si infern.

  3. Atena John Banville

    Condamnat pentru uciderea unei femei si apoi eliberat, Morrow (Montgomery, din Onorata instanta si Naluci), expert in pictura, este angajat de Morden sa autentifice si sa catalogheze opt tablouri furate, ce infatiseaza scene mitologice. In casa paraginita care le adaposteste, Morrow zareste, prin spartura unui zid friabil, piciorul delicat al unei femei si pantoful ei negru, ceea ce ii declanseaza o distructiva obsesie sexuala.

  4. Omul cu briciul Andreu Martin

    Omul cu briciul este corespondentul barcelonez al lui Jack Spintecatorul. Romanul a castigat Premiul Dashiell Hammett in 1993.

    Barcelona este cufundata in teama... La lasarea noptii, un sangeros criminal in serie se pregateste sa atace. Mai multe femei din lumea prostitutiei barceloneze sunt descoperite cu beregata taiata si sanii crestati de o infinitate de taieturi de brici.

    Teroarea se raspandeste... Victimele se diversifica: o vaduva nevinovata si apoi un travestit sufera aceeasi soarta. Psihoza se instaleaza definitiv. Omul cu briciul este in centrul tuturor discutiilor, televiziunile vuiesc, iar posturile de radio nu inceteaza sa transmita amanunt dupa amanunt.

    Politia neputincioasa... Asigura ca monstrul va fi cat de curand prins. Dar daca acest monstru este multiform, daca exista mai multi criminali care folosesc aceeasi semnatura? Un mozaic inspaimantator, ce arunca intreaga populatie intr-un abis al terorii.

  5. Arrivederci amore, ciao Massino Carlotto

    In Arrivederci amore, ciao este descrisa, intr-un stil incisiv si extrem de cinic, societatea corupta din nordul Italiei contemporane. Romanul ne dezvaluie formidabilul talent al celui mai reprezentativ scriitor de romane de serie neagra din Italia.
    Arrivederci amore, ciao este monologul interior al unui criminal perfect. Giorgio Pellegrini, un fost militant de extrema stanga, care si-a tradat fostii camarazi pentru a scapa de inchisoare, profita de sarmul sau pentru a seduce si apoi jefui femeile si-i ucide fara scrupule pe toti cei care stau in calea planurilor sale. El descopera gustul crimei incercand in acelasi timp sa-si refaca o identitate sociala, sa-si redobandeasca onorabilitatea ce i-ar putea asigura intrarea in societatea celor bogati si invingatori.

  6. Himera John Barth

    Himera este o colectie de nuvele pentru care John Barth a fost premiat cu National Books AwardDoniazadiada", "Perseida" si "Belerofoniada" jongleaza cu personaje imprumutate din mituri si povesti pe care toti le cunoastem. Insa aceste personaje sunt re-mitologizate, re-create si re-gandite. Ele isi pastreaza numele numai pentru a accentua esecul sistemului care isi propune sa significe si care nu reuseste decat sa-si (re)analizeze, la nesfarsit si sarcastic, propriul continut.

  7. Singur pe strada Fabio Gedo

    Singur pe strada este istoria unui copil roman de pe strazile din Italia.
    Intr-o zi de septembrie 2005, am intalnit un baiat din Romania, al carui nume nu mi-l amintesc. M-a intrebat daca puteam sa-l duc cu masina pana la o statie de autobuz. Avea treisprezece sau paisprezece ani, un zambet simpatic si era murdar de noroi pe obraz: jucase fotbal.
    I-am spus: «Bineinteles». Pe drum, am inceput sa vorbim. [...] In cateva minute mi-a povestit jumatate din viata lui: calatoria clandestina spre Italia; repatrierea tatalui sau, care nu a marturisit nimanui ca avea in grija un fiu; intalnirea cu un italian care l-a ajutat si cu un altul care ar fi vrut sa-l trimita la furat.

  8. Sobolanii James Herbert

    Odata cu publicarea acestui roman, James Herbert devine autorul de romane horror numarul unu din Marea Britanie si unul dintre cei mai populari romancieri britanici.
    Un tanar profesor de desen din Londra isi vede dintr-odata orasul invadat de hoarde de sobolani mai mari, mai feroce si mai inteligenti decat cei obisnuiti, care raspandesc teroarea si moartea printre londonezi. Cartierele mizere si ruinele ramase din timpul celui de-al doilea razboi mondial fac ca lupta impotriva sobolanilor-mutanti sa devina foarte dificila. Acest roman pune inca o data in evidenta iresponsabilitatea guvernantilor in fata unei asemenea amenintari si risipirea acestora in inutile jocuri politice in incercarea lor de a desemna un responsabil pentru o stare de fapt.

  9. Porcul spinos Julian Barnes

    Odata cu decaderea comunismului in Europa Rasariteana, liderul demis al partidului, Stoyo Petkanov, este dat in judecata pentru crimele comise impotriva tarii. Fara sa se caiasca, Petkanov il infrunta pe procurorul-sef, Peter Solinsky, punand la indoiala ideile acestuia (si ale tarii) cu privire la istorie si nationalism. O bijuterie de satira politica: plina de forta, amuzanta si infricosatoare.

Cele mai tari carti Thrillerle puteti gasi la reduceri 
pe Libris si Elefant

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.