Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

miercuri, 23 martie 2016

Prizonierii raiului


Prizonierii raiului

Prizonierii raiului” este un roman cu o actiune „la foc continuu”, nu in sensul de impuscaturi constante, ci in sensul de actiune care aproape ca nu te lasa sa respiri (cu exceptia momentelor in care anumite detalii despre viata detectivului sunt aduse in prim plan) si cu numeroase rasturnari de situatie, un roman interesant si captivant care se constituie si intr-o invitatie la descoperirea unei perioade.

Cartile cu intrigi politiste ii poarta pe cititori pe diverse meleaguri si, mai important, in diverse medii si perioade de timp. Nu exista un sablon anume – un tip de detectiv cum ar trebui sa fie toti – astfel ca fiecare roman devine o provocare, o invitatie, o descoperire.

James Lee Burke isi invita cititorii intr-o calatorie prin Louisiana de prin anii `60 alaturi de Dave Robicheaux. Acesta a renuntat la viata de detectiv, a reusit sa invinga alcoolismul si si-a construit o noua viata alaturi de cea de-a doua sorie – in zona mlastinoasa a Louisianei, departe de agitatul New Orleans.

Intamplarea face ca intr-o zi in care cei doi erau in larg, un avion sa se prabuseasca langa ei. Dave se arunca in apa, cauta supravietuitori si gaseste o fetita pe care o iau la ei acasa. Era o imigranta, asa ca nu o declara, si cum cuplul nu avea copii, o trec drept a lor.

Dave Robicheaux nu este un detectiv ca multi altii. Lumea lui este inchisa. Lumea lui este violenta

Fostul detectiv este insa cautat de reprezentanti ai institutiilor publice – diverse servicii, inclusiv Imigrari. Si asa descopera ca unul dintre cei morti in avion nu este declarat public si incepe sa isi puna intrebari.

Dave Robicheaux a renunţat la cariera de detectiv, a câştigat bătălia cu alcoolul şi a părăsit New Orleans-ul, mutându-se împreună cu soţia lui în zona mlăştinoasă a Louisianei, unde şi-a deschis un magazin pescăresc.

Liniştea cuplului este însă curând tulburată odată cu prăbuşirea unui misterios avion în apele Golfului, care aduce în viaţa lor o fetiţă cu un trecut nefericit. Dar acesta este doar începutul unui şir de crime şi trădări. Robicheaux se vede nevoit să îi înfrunte pe Bubba Rocque, un individ brutal pe care îl cunoaşte încă din copilărie, şi pe soţia acestuia, o femeie atrăgătoare, dar malefică.

Viata in locul unde se afla – loc unde a si copilarit, prilej pentru autor de a zugravi cu detalii variate acea perioada prin intermediul unor povesti din copilarie cu el si cu tatal lui – nu este deloc simpla. Mai mult, faptul ca in copilarie Dave fusese prieten cu un tip care astazi este de partea cealalta a legii complica lucrurile. Ii ofera lui posibilitatea de a intra in anumite cercuri, de a avea anumite intalniri, dar constituie si o piedica.

Într-o lume izolată, unde legea celui mai puternic are de multe ori întâietate în faţa adevăratelor legi, Robicheaux şi cei pe care îi iubeşte par a fi copleşiţi de valul de violenţă abătut asupra lor.

Prizonierii raiului” este  disponibila pe Libris.

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.