Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

miercuri, 8 iunie 2016

Viata mea si psihanaliza


Viata mea si psihanaliza

Cand avea saizeci si noua de ani, Sigmund Freud a decis ca „A venit momentul in care trebuie sa relatez cum investigatia stiintifica a redevenit interesul capital al vietii mele.” (p. 24). In aceasta carte aparuta in nou lansata colectie „Autobiografia” a Editurii Herald, Sigmund Freud puncteaza cronologic etapele importante care au dus la aparitia si dezvoltarea psihanalizei.

Cititorii afla destul de putine detalii din viata personala a autorului: originea evreiasca, intarzierea in lansarea carierei in cercetare pentru ca a ales sa stea la cea care ii devine sotie si faptul ca are sase copii. Cele mai multe detalii se concentreaza pe viata profesionala, pe evolutia tratamentelor aplicate – de la hipnoza utilizata initial la refulare – care „reprezenta un mecanism primitiv de aparare, comparabil cu o tentativa de fuga de la locul faptei, un precursor al solutionarii normale ulterioare prin apelul la judecata” – si la conexiunile intre multe cazuri de nevroza si instincte sexuale reprimate.

Justificarea accentului pus pe partea profesionala este simplu: „Aceasta autobiografie arata in ce fel a ajuns psihanaliza sa reprezinte intregul continut al vietii mele si presupune in mod corect faptul ca nicio experienta personala nu prezinta interes in comparatie cu relatiile pe care le am cu aceasta stiinta”.

Freud aminteste si succesele sale in cercetare, lucrari publicate si modul in care au fost primite si prezinta, cu lux de amanunte, si evolutia relatiilor cu persoane care l-au marcat profesional – drumuri care se intrepatrund si care, ulterior se departeaza (Bauer, Adler, Jung). Sunt incluse cazuri celebre pentru evolutia psihanalizei, iar volumul se constituie intr-o lectura interesanta pentru cei care vor sa inteleaga teoriile lui Freud, sursa lor, modul in care a ajuns sa emita numite teorii si sa propuna anumite tratamente.

Cartea este disponibila la LIBRIS 
libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.