Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

luni, 16 ianuarie 2017

Doctorul memoriei scirsa de Douglas J. Mason si Spencer Xavier Smith


Doctorul memoriei scirsa de Douglas J. Mason si Spencer Xavier Smith

Ceea ce oferă Doctorul memoriei este o modalitate de a vă îmbunătăţi calitatea vieţii prin îmbunătățirea calităţii memoriei despre lucrurile importante pentru dumneavoastră. Din punctul nostru de vedere, aceasta este soluţia.” (p. 12)

Doctorul memoriei” este o carte alcătuită din opt capitole care permit tuturor cititorilor să afle, în primul rând, mai multe informaţii despre memorie şi apoi să îşi stabilească obiective clare pentru memorie.

Urmează informaţii despre relaxare şi amintire, despre introducerea şi recuperarea informaţiei din amintire, detalii despre suplimentele alimentare, plante şi tratamente alternative despre care se spune că ar îmbunătăţi memoria, despre influenţa medicamentelor asupra memoriei, iar ultimul capitol prezintă variate trucuri, sfaturi şi tactici pentru memorie.

Vă vom prezenta, pe parcursul cărţii, câteva exerciţii care să vă ajute să puneţi în practică unele dintre conceptele prezentate. Dacă doriţi să vă îmbunătățiţi memoria, aceste exerciţii sunt şansa dumneavoastră să o faceţi. Într-o măsură tot mai mare, neuropsihologii încep să înţeleagă mintea ca pe un muşchi. Dacă o puneţi la treabă, se va îmbunătăți. Dacă o lăsaţi să lâncezească, îşi va ieşi din formă. Cu cât depuneţi mai mult efort pentru îmbunătățirea memoriei, cu atât mai probabil este să aveţi rezultate. Asta nu înseamnă că trebuie să vă petreceţi timpul, zi şi noapte, făcând exerciţii de memorare. De fapt, obiectivul îmbunătățirii memoriei este acela de a antrena partea frontală a creierului prin exerciţii complexe de atenţie. Numai practicarea memorării unor lucruri va îmbunătăţi memoria la fel de mult ca exerciţiile de atenţie distributivă (de exemplu, cititul în paralel cu uitatul la televizor).” p. 20

“Doctorul memoriei” se constituie aşadar într-o lectură utilă tuturor. A deprinde, de tineri, exerciţii utile de îmbunătățire a memoriei, ajută întreaga viaţă, în timp ce a descoperi aceste exerciţii ceva mai târziu, când se ajunge ca informaţii importante să fie uitate (ziua de naştere a cuiva, unde sunt cheile etc. – pentru a da cele mai simple exemple), este o ocazie extraordinară pentru a afla că nu sunt probleme cognitive, ci doar situaţii prin care trec mulţi şi care se pot rezolva.

Cartea se citeşte uşor, testele sunt simplu de făcut, iar exerciţiile de asemenea. Trebuie doar atenţie şi perseverenţă!

Veţi regăsi sfaturi practice şi recomandări utile în cadrul fiecărui capitol, iar informaţiile teoretice sunt completate de teste şi numeroase exemple.


libris.roAboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.