Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

miercuri, 27 septembrie 2017

Elsevier, cea mai mare editură științifică din lume, premiază cercetătorii români


Elsevier, cea mai mare editură științifică din lume, premiază cercetătorii români

Elsevier, liderul mondial în furnizarea de soluții de informare care îmbunătățesc performanțele cercetătorilor din domeniile științei, tehnologiei și medicinei, anunţă nominalizările pentru Scopus Awards România 2017. 

Evenimentul de recunoaștere globală a mediului științific din România va avea loc pe 26 octombrie la Iași.

Premiile Scopus fac parte din iniţiativa mondială a Elsevier de a susţine cercetarea şi dezvoltarea şi de a încuraja inovaţiile în toate disciplinele ştiinţifice. Evenimentul este organizat a doua oară în România, prima ediție având loc în 2015.

România are peste 58.100 de cercetători respectaţi de colegii lor din întreaga lume, datorită rezultatelor remarcabile ale unor proiecte de cercetare dezvoltate de aceștia și devenite repere pentru comunitatea academică globală. Cu acest eveniment special, ne propunem să celebrăm cercetătorii şi instituţiile de cercetare din România și să îi recompensăm pentru aportul adus cercetării globale – în ultimii cinci ani, cercetătorii români au publicat peste 78.400 de articole, unele dintre acestea, cu impact semnificativ pe plan global, din punct de vedere economic şi social”, a declarat Oana Stoian, Account Manager al Elsevier pentru Europa Centrală și de Est.

Premiile Scopus România contribuie la recunoaşterea pe plan internațional a efortului şi energiei investite de cercetătorii şi angajații din instituţiile ştiinţifice din România în dezvoltarea societăţii locale şi a comunității ştiinţifice globale. La cea de-a doua ediţie a Scopus Awards România, vor fi oferite două premii:
  1. Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration
  2. Elsevier Scopus Award for Excellence in Global Contribution
 
Câștigătorii premiilor oferite la cele două categorii vor fi selectați folosind cele mai moderne metode de bibliometrie. Pentru a desemna câştigătorul categoriei Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration, va fi fost folosit instrumentul SciVal International Collaboration Ratio, care va fi aplicat la nivelul universităţilor şi al instituţiilor de cercetare.

Câştigătorul Elsevier Scopus Award for Excellence in Global Contribution va fi desemnat cu ajutorul instrumentului SciVal Competencies, măsurabil la nivelul întregii țări. Analiza a fost realizată pe baza informaţiilor indexate de Scopus, cea mai mare bază de date de citate şi abstracte din lume.

Nominalizaţii pentru Scopus Awards 2017 sunt:

Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration:
  • Universitatea de Vest din Timișoara
  • Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
  • Academia Română 
 
Elsevier Scopus Award for Excellence in Global Contribution:
  • Radu Emil Precup, Mircea Bogdan Radac, Ștefan Preitl - pentru cercetare în domeniile: controlul și ingineria sistemelor, inteligență artificială- inginerie electrică și electronică
  • Ioan M. Pop, Teodor Groşan – pentru cercetare în domeniile: fizica materiei condensate și inginerie mecanică
  • Alina Alb Lupaş, Gabriela Kohr, Teodor Bulboacǎ – pentru cercetare în domeniile: matematică generală și matematică aplicată
 
Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul galei Scopus Awards România 2017, care se va avea loc la hotelul Unirea, din Iaşi, pe data de 26 octombrie.

Premiile onorifice internaţionale Scopus au fost oferite pentru prima dată cercetătorilor români în 2015, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Timşoara. Distincţia Rearch Excellence Award a fost oferită Institutului Naţinal de Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei, iar premiul Journal Excellence Award a fost câştigat de Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases.
libris.roAboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.