Cand va ganditi la un inovator, ce imagine va vine in minte? Este cumva cea a geniului care se izoleaza pentru a putea gasi ideea stralucita care ii va asigura locul in istorie si va fi, pentru omenire, un pas inainte?
Volumul „100 de feţe ale inovației” reuneste 100 de eseuri scrise de personalitati din domenii variate si arata cat de gresit este stereotipul inovatorului si cat de multe lucruri poate realiza oricine cu pasiune, perseverenta si imaginatie.
Cele 10 capitole - "Educatie", "Sinergii si Eco-Inovatii", "Antreprenoriat social", "Resurse pentru optimizare umana", "Cultura", "Evolutie cognitiva si Cercetare", "Open Society", "Medicina", "Resurse de inovare pentru provocari viitoare", "Profiluri inovatoare" – aduc in atentie contemporani, oameni mai mult sau mai putini cunoscuti, care au realizat deja lucruri importante, indiferent de varsta lor. Volumul se constituie intr-un ghid util pentru cei care vor sa fie la curent cu ceea ce s-a inovat in ultimii ani in Romania si pentru toti cei care vor sa afle informatii despre romanii care transforma visele in realitate.
Mihaela Nicola, unul dintre coordonatorii cartii de fata, afirma despre 100 de feţe ale inovaţiei ca „Este un prim volum dedicat inovatiei, nascut din grija noastra de a celebra valorile, de a reuni pasiuni si preocupari, de a impartasi celorlalti ca soapta unui necunoscut poate influenta viata noastra mai mult decat strigatul unui triumf constacrat.” (p. 12)
„Invit cititorii sa parcurga colectia de ganduri si povesti pe care o oferta aceasta carte, 100 de eseuri care descriu semnificatia lui
„Dintr-un punct de vedere, ceea ce numim astazi inovatie va fi curand o stare de normalitate ubicua, o conditie a supravietuirii individuale si sociale. (...)
Ca intreg, volumul de fata este o tribuna pentru un polifonic exercitiu de storytelling, cu adancimi si profunzimi de gand si nicium un compozit academic arid.” (Marius Stoian, p. 12)
Printre autorii pe care ii reuneste cartea de fata se numara: Petre Guran, Mircea Toma, Dor Geta Popescu, Marius Geanta, Ionut Budisteanu, Silviu Hotaran, Andrei Bortun, Vasile Pop, Florin Grosu, Radu Oprea, Gheorghe Burnei, Alexandru Ghinea. Ultimul capitol este dedicat marilor inventii si inventatori romani, cei care au contribuit la dezvoltarea patrimoniului universal.