Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

miercuri, 30 august 2017

Casa păpuşilor scrisa de M.J. Alridge


Casa păpuşilor scrisa de M.J. Alridge


Inspectoarea Helen Grace se afla iarasi pe urmele unui criminal in serie intr-un nou thriller plin de suspans marca M. J. Arlidge!

Ruby dădu perna la o parte şi se ridică în capul oaselor. Deschise gura să spună ceva, dar nu scoase decât un sunet slab – corpul îi înţepenise de spaimă. Se dusese la culcare în patul ei plăcut, confortabil. Dar se trezise într-o pivniţă rece şi întunecoasă.” (pp. 5-7)

După cum vă puteţi da uşor seama, Ruby este o tânără care a dispărut de acasă. Este sechestrată într-o cameră, lipsită de confort şi de inhalatorul ei (suferă de astm). Încearcă să fie puternică şi să îl respingă pe cel care o răpise. Dar nu este uşor

Helen Grace este o inspectoare de poliţie care este implicată într-un caz în care un cadavru este descoperit întâmplător pe o plajă pustie. Era o tânără. Murise de mult, pentru că locul ales pentru a o îngropa era unul ce conserva bine corpul.

Victimei nu i se simţise lipsa întrucât nu avea o relaţie apropiată cu tatăl său şi, deşi nu se văzuseră de ani de zile, acesta credea că este în viaţă date fiind SMS-urile primite şi actualizările de pe profilul dintr-o reţea de socializare.

Ruby postează şi ea pe Twitter şi îi scrie mamei că nu se întâlnesc. Pare că ea a dorit să plece. Dar mama insistă că nu ar fi plecat fără inhalator. Aşa că, încet-încet, cazurile se leagă, iar Helen Grace ajunge să fie implicată într-o cursă contra cronometru pentru a o salva pe Ruby. Nu este uşor dat fiindcă în trecut Helen se prinsese alţi criminali în serie. Se consideră că acum îi vede peste tot. Şi nu îi este deloc uşor când şefa nu o sprijină şi nici cu noua echipă.

Lăsând la o parte consideraţii care întotdeauna vor putea fi discutabile, ne aflăm în cosmopolitul Amsterdam pentru o poveste poliţistă de mâna întâi. Şi asta pentru că intră pe teritoriul politic cu angrenajul din spatele acţiunii, ceea ce dă greutate şi amplitudine naraţiunii. În oraşul în care la tot pasul dai de turişti veseli, băuţi sau sub influenţa halucinogenelor, îşi face de cap un criminal în serie la care se gândeşte neîncetat de trei ani detectivul Pieter Vos.

Propria lui fiică, Anneliese, în vârstă de 16 ani, a dispărut fără urmă atunci şi singurul indiciu în acest caz este o piesă de muzeu, Casa Păpuşilor Petronellei Oortman, a cărei poză îi fusese trimisă după ce îi fusese răpită fiica. Momentul i-a distrus viaţa şi cariera – s-a despărţit de mama fetei şi azi bea prea mult, mai apelează şi la droguri şi îşi pierde vremea în compania unui căţel sârmos. În momentul în care are loc o răpire similară, Vos este din nou faţă în faţă cu trecutul, de data aceasta la modul real. Fiica politicianului Wim Prins, a cărui parteneră de viaţă este fosta parteneră a poliţistului, a fost răpită, iar tatăl a primit o poză cu o păpuşă însângerată ţinând o şuvuţă de păr blond.

Casa păpuşilor este un excelent thriller din seria Helen Grace. Cartea poate fi citită şi independent. Veţi descoperi o atentă analiză a luptelor din culisele secţiei de poliţie, veţi afla experienţa cutremurătoare a lui Ruby şi veţi fi, pas cu pas, alături de ea şi de inspectoare. M.J. Alridge a ales să alterneze capitolele – unul dedicat evoluţiei captivităţii lui Ruby şi celui care o ţine sechestrată, unul dedicat anchetei conduse de Helen Grace. Așa se face că nu poți lăsa cartea din mână până nu afli deznodământul, mai ales că multe capitole sunt scurte. Ritmul alert, acțiunea bine gândită, personajele atent create, alternarea capitolelor, toate captivează cititorii de la prima și până la ultima parte și te fac să dorești să citești imediat următorul volum al seriei!

M. J. Arlidge lucreaza de 15 ani in televiziune, fiind specializat in productiile dramatice.

Cartea Casa păpuşilor scrisa de M.J. Alridge este disponbila la Libris.

libris.roAboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.