Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

luni, 31 octombrie 2016

Agentul Cormac


Agentul Cormac

Agentul Cormac este in carantina la bordul navei Jerusalem. Carantina s-a impus dupa ce se… intalnise cu tehnologia Jain (aceasta are nevoie de organisme vii cu care creeaza, la inceput, un soi de relatie de simbioza, dar care, ulterior, distruge gazda pentru a raspandi tehnologia).

Agentul Cormac” este a patra carte (dintr-o serie de cinci) scrise de Neal Asher. Actiunea se petrece in viitor, in Polity, unde exista oameni, haimani (combinative intre o fiinta umana si o IA), tehnologia Jain, nave speciale, runcibluri care permit “calatoria in timp” si fiinte superioare sau tehnologii care se pare ca vor cunoaste schimbari dramatice in viitor. Actiunea este alerta, iar romanul aduce in discutie teme interesante (va lasam sa le descoperiti chiar voi). “Agentul Cormac” se poate citi ca o carte de sine statatoare, insa va fi nevoie de un efort mai mare pentru a intelege intreaga lume SF imaginata. Este, evident, recomandat sa cititi toate volumele din serie pentru a intelege intreaga actiune a acestei space-opera captivanta. Neal Asher creeaza un univers interesant, care pune pe ganduri fiecare cititor; personajele bine create, suspansul atent dozat si tehnologia inventata fac din “Agentul Cormac” un roman de neratat de catre iubitorii genului SF.

Intr-un viitor indepartat, in spatiul controlat de Polity se deschide o poarta. Cei care intra prin ea au misiunea de a-l duce acasa, in civilizatia lui, pe „Creator“. Imediat ce refugiatii sunt in siguranta, poarta se inchide. Cineva din alta lume este pe urmele lor...

Agentul Cormac descopera ca perversa si subversiva tehnologie Jain a desfiintat civilizatia „Creatorului“. De ce a fost trimis Dragon, un bioconstruct extraterestru, pe planeta Samarkand din cadrul Polity? Iata doar una dintre intrebarile pe care le ridica descoperirea lui.

Numai ca pauza necesara nu este atat de lung ape cat ar dori intrucat un runciblu aflat la 800 de ani in viitor se deschide, iar cei din present descopera ca, din pacate, civilizatia Creatorilor a fost in intregime acaparata de tehnologia Jain. Agentul Cormac este cel care trebuie sa gaseasca solutii pentru a limita raspandirea tehnologiei daunatoare in prezent. Au loc interogatorii, sedinte – toate cu scopul de a gasi o solutie impotriva a ceea ce pare a fi de neinvins.

Alaturi de Cormac apar multe alte personaje interesante. Astfel, cititorii il intalnesc pe Horace Blegg, un nemuritor care studiaza indeaproape tehnologia Jain. „Horace Blegg considera universul drept o retea de linii interconectand puncte nodale care, studiate cu suficienta intelepciune, isi vor dezvalui natura holistica.” (p. 99)

Cititorii o intalnesc de asemenea si pe Orlandine, un haiman (combinatie de om si inteligenta artificiala) care ajunge in posesia tehnologiei Jain si pe care o foloseste in scopuri diferite de ale altora.

" Hiroshi a impins cu piciorul cadavrul plutitor al unei femei si a inaintat mai departe. De pe mal s-a desprins o masa de cadavre care au inceput sa alunece la vale, duse de curent. Acum cerul era intunecat si, oriunde ar fi privit, intunecimea lui apasa spre pamant incendii diavolesti. A inghitit din plin apa maloasa si si-a spalat fata umflata; apoi, atarnandu-si pantofii in jurul gatului cu ajutorul sireturilor, s-a impins in curentul tulbure. Cand in cele din urma a urcat pe malul celalalt, ploua cu picaturi mari si grele de apa murdara, care lasa in urma pete, ca si cum ar fi fost ulei uzat.
Cum am ajuns in rau?
S-a uitat peste apa, spre furtuna de foc ce bantuia in zona in care se afla scoala lui. Incendiul l-ar fi parjolit, astfel ca s-a retras de acolo, ajungand in alt loc, apoi traversase raul — destinatia propusa.
Ori am innebunit?
Cand, intr-un tarziu, a ajuns pe strada unde se gasea casa lui, i-a fost greu sa stabileasca sub care morman de moloz se aflase candva caminul lui. A identificat locul doar dupa ce l-a recunoscut pe domnul Hidachi stand pe strada, in fata movilei care fusese casa lui, aflata alaturi de a sa.
— Se investigheaza amanuntele, a spus barbatul. Apoi, raspunzand la intrebarea lui Hiroshi privind familia sa, a repetat: Se investigheaza amanuntele.
Sapand, Hiroshi a dat de capul, gatul si bratul drept al mamei lui, in vreme ce cadavrul incinerat al tatalui sau era identificabil doar dupa incaltaminte. Cum statea ghemuit in mijlocul ruinei, ceva s-a blocat in mintea lui Hiroshi. Noaptea aceea a venit si s-a sfarsit, iar dimineata setea l-a indemnat sa mearga inapoi la rau. Cand s-a intors, i s-a parut ca simte miros de sepie prajita si a salivat, dar, urmand mirosul, a ajuns la o movila de cadavre — majoritatea de oameni, dar si cateva de caini, pisici si pasari, plus unul de vaca, o vaca umflata ca un balon. Revenit la mormanul de moloz, si-a facut un cuib pentru sine si a mestecat incet o mana de orez. La urmatoarea intoarcere la rau, a gasit o sticla care plutea — apa pe care a adus-o de la rau l-a ajutat sä mestece mai usor orezul. Dupa trecerea unei alte nopti, cadavrele mamei si tatalui sau au inceput sa miroasa, astfel ca Hiroshi a impachetat orezul intr-o carpa, si-a luat sticla cu apa si a pornit la drum. "”

Agentul Cormac  disponibil pe Libris
libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.