Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

joi, 27 octombrie 2016

Stephen King


Stephen King s-a nascut in Portland, Maine, in 1947. Cand avea doi ani, tatal sau si-a abandonat familia, astfel ca micul Stephen King a avut o copilarie grea, marcata de repetate mutari dintr-un oras in altul. Stephen King a indragit matineele anilor 50, unde se proiectau in special filme de groaza si SF si a inceput sa scrie de la o varsta foarte frageda povestiri pe care le vindea prietenilor si cunoscutilor.

Romanele lui King sunt construite de obicei in jurul unui protagonist neremarcabil, de exemplu o familie de clasa mijlocie, un copil, sau de multe ori un scriitor, care sunt implicati in evenimente supranaturale si circumstante extraordinare, extinse pe parcursul povestirii.

Aproape toate romanele lui au fost ecranizate. De asemenea, Stephen King acorda permisiunea studentilor la regie sa adapteze povestirile sale pentru suma simbolica de un dolar.

Stephen King  a doborat toate recordurile de vanzare si a primit numeroase premii, printre care si prestigioasa Medalie pentru Contributii Deosebite in Domeniul Literaturii Americane oferita de National Book Foundation. In 2006 venitul sau anual a fost estimat la 40 de milioane de dolari.


Titluri disponibile:

1. DOLORES CLAIBORNE
 
Locuitorii din Little Tall Island au asteptat treizeci de ani sa afle ce s-a intamplat in acea zi intunecata de iulie, ziua eclipsei totale de soare, cand sotul lui Dolores Claiborne a murit. Dar politia doreste sa afle ce s-a intamplat ieri, cand Vera Donovan, batrana senila dar foarte bogata pe care o ingrijea, a murit in conditii suspecte. Tinuta in interogatoriu o noapte intreaga, Dolores Claiborne marturiseste: „Tot ce-am facut a fost din dragoste.“
Romanul Dolores Claiborne de Stephen King s-a situat pe locul intai in clasamentele New York Times si Publishers Weekly. A fost ecranizat in 1995, cu Kathy Bates si Jennifer Jason Leigh in rolurile principale. „Unul dintre cele mai bune romane scrise de King. […] O imersiune nebuneasca in abisul unei minti criminale…“ San Francisco Chronicle

2. CARRIE

Carrie este o adolescenta timida si retrasa, care, din copilarie, indura persecutiile si ironiile colegilor de clasa. Umilintele la care o supun devin o tortura din care simte ca nu mai poate iesi. Mai mult, este si victima fanatismului religios al mamei sale, o fiinta violenta, brutala. Cand disperarea ajunge la apogeu, Carrie isi descopera o putere inspaimantatoare - telekinezia -, ce-i ofera darul razbunarii: poate sa miste, sa arunce, sa zdrobeasca si sa incendieze orice de la distanta.
„Sangeroasa si inspaimantatoare… nu o poti lasa din mana!“ Chicago Tribune „Garantat sa te ingrozeasca!“ The New York Times

3. JOCUL LUI GERALD

In timpul unui joc erotic pervers, Jessie, incatusata de pat, intr-o casa de vara izolata de lume, il loveste pe sotul sau, Gerald, provocandu-i involuntar moartea. In urmatoarele douazeci si opt de ore, Jessie este condamnata sa indure intunericul, teroarea si nebunia, caci gandurile ii vorbesc cu voci incestuoase, cu voci de mult uitate, de mult ingropate, iar strigatului ei ii raspunde o creatura oribila, un chip alb furisat in umbra. Pentru ea, moartea ar fi o binecuvantare.
„Terifiant… Un joc in care cosmarul este doar inceputul.“ USA Today

4. MISERY

O fioroasa drama intr-un act, cu doua personaje si un singur decor, in care un celebru autor, ingrijit si torturat cu sadica tandrete, este prizonierul propriei fictiuni, iar tortionarul este cititorul sau cel mai entuziast si devotat ... Misery Chastain este eroina unui ciclu de romane „duioase“, dar parintele ei, scriitorul Paul Sheldon, e hotarat sa o dea uitarii... Pana cand Annie Wilkes, o fosta infirmiera si fanatica admiratoare a personajului si a creatorului sau, il „recupereaza“ pe Sheldon dintr-un accident de automobil. Si celebrul autor este obligat s-o reinvie pe Misery, sa rescrie ultimul episod, numai pentru Annie si sub vigilenta ei supraveghere. Dar tensiunea atinge cote insuportabile si curand devine limpede ca sfarsitul cartii va fi si sfarsitul unuia dintre cei doi…

5. BLAZE
Blaze este ultimul si cel mai bun dintre romanele lui Richard Bachman, „fata intunecata“ a lui Stephen King. Blaze este povestea lui Clayton Blaisdell Jr, un gigant slab de minte, de doi metri si cincisprezece centimetri si o suta douazeci si doua de kilograme. Este o poveste despre crime si suferinte. Scapat de teroarea tatalui sau si a institutiei care il luase „in grija“, Blaze il cunoaste pe George, un versat delincvent. Impreuna vor pune la cale marea lovitura: rapirea pruncului mostenitor al unei averi fabuloase. Dar inainte sa treaca la fapte, George este omorat. Ramas singur, dar „vizitat“ cand si cand de fostul sau partener, Blaze trebuie sa infaptuiasca Lovitura Secolului. Prins in ghearele unei teribile furtuni de zapada, cu un copil de cateva luni ca ostatic si cu intreaga politie pe urmele lui, planul minutios se transforma intr-o cursa disperata prin iadul alb al padurilor din Maine.

6. CIMITIRUL ANIMALELOR

Ar putea Stephen King sa scrie o poveste care sa-l sperie chiar si pe el insusi? Sa-l sperie intr-un asemenea hal incat sa-i fie frica sa o scrie pana la sfarsit? Cimitirul animalelor pare sa fie chiar aceasta poveste. Tu, cititorule, esti atat de inspaimantat, incat nu ai dori sa continui lectura, dar cartea nu poate fi lasata din mana. Si nu poti sa renunti pentru ca este vorba despre tine, despre secretele tale bine ascunse!

Volumele Stephen King sunt disponibile pe Libris.
libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.