Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

luni, 5 decembrie 2016

Cele o sută de mii de regate - N.K. Jemisin


Cele o sută de mii de regate - N.K. Jemisin

Roman nominalizat la premiile Nebula, Hugo și World Fantasy

„Preotii mentioneaza Razboiul Zeilor uneori, mai ales ca avertisment impotriva ereziei. Din cauza Enefei, spun ei. Din cauza Tradatoarei, oamenii si animalele au stat timp de trei zile neajutorati si icnind dupa aer, inimile incetinind treptat si pantecele umflandu-li-se pe masura ce maruntaiele cedau. Plantele s-au ofilit si au murit in decursul a cateva ore. Intinse campii fertile s-au transformat in desert cenusiu. Intre timp, marea pe care acum o numim Marea Caintei a inceput sa fiarba si, din nu se stie ce motiv, cei mai inalti munti au fost despicati pe jumatate. Preotii spun ca a fost vina zeilor, progeniturile nemuritoare ale Enefei, care si-au ales fiecare o parte pe care sa o sustina si s-au razboit pe tot cuprinsul pamantului. Tatii lor, stapanii cerurilor, si-au purtat lupta actolo sus, in cea mai mare parte.

Din cauza Enefei, spun preotii. Nu spun din cauza ca Itempas a ucis-o.

Intr-un final, cand razboiul a luat sfarsit, cea mai mare parte a lumii era moarta. Ce a ramas era schimbat pentru vecie. In tinutul meu, vanatorii transmit de-a lungul generatiilor legende despre animale care nu mai exista. Cantecele de recolta lauda plante de mult pierdute. Stramosii familiei Arameri au facut multe pentru supravietuitori. Preotii au grija sa ne aminteasca asta. Folosind magia zeilor, care devenisera prizonieri de razboi, au reumplut oceanele, au unit muntii si au vindecat pamantul. Desi nu se putea face nimic pentru cei morti, au salvat cat au putut de multi dintre supravietuitori.

De fapt, erau foarte putine treburi de discutat. Avand in vedere ceremonia care urma, enefadehii aveau nevoie de cooperarea mea mai mult ca oricand, deci cu o iritare vadita — Kurue mi-a acceptat conditiile. Cu totii stiam ca erau sanse foarte mici sa devin mostenitoarea lui Dekarta. Cu totii stiam ca enefadehii doar imi cantau in struna. Eram multumita cu atat, cat timp nu imi bateam prea mult capul cu asta."

Yeine, tânăra conducătoare a unui sat din Nordul Îndepărtat, este chemată în capitala Celor O Sută de Mii de Regate de către bunicul său, Dekarta Arameri, stăpânul atotputernic al lumii.

Spre marea ei surpriză se vede desemnată, alături de cei doi veri ai ei, printre cei trei posibili moștenitori ai lui Dekarta.

Dar căile puterii sunt greu de străbătut, iar când zeii căzuți din vechime se amestecă în treburile muritorilor, secrete sângeroase încep să iasă la suprafață. Yeine se vede prinsă într-un joc periculos al iubirii și puterii, în care soarta lumii depinde de deciziile ei.

Va reuși Nahadoth, zeul întunericului, acum transformat în sclav, să-i ofere lui Yeine dragostea și ajutorul de care are nevoie? Descopera citind cartea!

Cartea Cele o sută de mii de regate - N.K. Jemisin o puteti gasi la reduceri pe libraria online Libris.

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.