Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

miercuri, 15 februarie 2017

Tamara Buciuceanu. O viata inchinata scenei scrisa de Bogdana Darie


Tamara Buciuceanu. O viata inchinata scenei scrisa de Bogdana Darie

Tamara Buciuceanu Botez a povestit cum a ajuns să colaboreze cu actrița și lectorul universitar Bogdana Darie pentru a scrie cartea despre viața ei.

Tamara Buciuceanu este, cu siguranta, un model pentru multa lume. 

Un om care i-a ajutat intotdeauna pe ceilalti, o actrita unica, cu o prezenta inconfundabila, o persoana care a avut parte de numeroase greutati pe care s-a luptat sa le depaseasca mereu cu demnitate. „Tamara Buciuceanu.

O viata inchinata scenei” este o carte deosebit de interesanta care prezinta deopotriva viata si cariera actritei si marturii ale celor care au cunoscut-o, colegi de teatru, prieteni.

„Pentru cine cauta un model de reusita in viata, „reteta” Tamarei Buciuceanu-Botez sta la indemana: munca si generozitate, rezistenta si curaj, demnitate si cinste.” (p. 10)

 Citind volumul de fata veti afla o sumedenie de informatii despre Tamara Buciuceanu-Botez – de la copilarie si modul in care a ajuns in Romania si pana la ucenicie, accentul pus pe muzica, teatrele pe scenele carora a jucat, filmele in care a aparut, colaborarea cu radioul – si veti citi si amintiri ale celor care au cunoscut-o – prieteni si colegi de scena.

"Iubirea publicului este tot ce a contat pentru mine”, marturiseste Tamara Buciuceanu-Botez, o actrita apreciata de generatii intregi (in fond, cine nu o stie pe profesoara “Isoscel”?). O actrita care si-a dedicat viata teatrului – avand si un sot care a inteles cat de importanta a fost cariera pentru ea – si care ne-a lasat numeroase roluri memorabile (filme, piese de teatru). 63 de ani dedicati teatrului si o cariera in care, marturiseste actrita, nu a facut niciun compromis. A facut totul cu daruire si cinste.

Academicianul Răzvan Theodorescu, cel care a scris prefața volumului, a spus că, deși nu cunoaște actorii atât de bine ca un actor, a fost totuși rugat să scrie o prefață pentru volumul închinat Tamarei Buciuceanu Botez și singurul motiv pentru care a acceptat să facă acest lucru a fost în onoarea celei care care trebui să fie un "obiect de patrimoniu național".

Prezent la lansare, actorul Ion Besoiu i-a mulțumit actriței Tamara Buciuceanu Botez pentru "privilegiul" de a juca împreună pe aceeași scenă.

"Sunt momente în viață când ai câte un privilegiu. Eu am avut privilegiul să fiu contemporan cu Tamara Buciuceanu Botez. Este o actriță fără egal pe care trebuie să o iubim, să o avem în cap întotdeauna și să o stimăm", a spus Ion Besoiu.

Autoarea cărții, Bogdana Darie, a declarat că a avut ocazia să urce pe scenă alături de Tamara Buciuceanu, iar cartea este rezultatul "unei mari prietenii".

"Îi mulțumesc doamnei Tamara pentru că mi-a dat ocazia să scriu această carte senzațională despre dumneaei. Am jucat împreună într-un spectacol foarte frumos, 'Însemnările unui necunoscut' în regia lui Alexandru Darie la Teatrul Bulandra și am descoperit nu numai o parteneră minunată, o mare actriță, ci și o mare prietenă. Dna Tamara este un om foarte generos care mi-a permis să îi cunosc cele mai frumoase gânduri. Această carte este rezultatul unei mari prietenii", a spus Bogdana Darie, mulțumind din nou pentru ocazia primită.

Volumul, care poate fi achiziționat de la Bookfest la prețul de 24 de lei, conține, pe lângă foarte multe povestiri despre Tamara Buciuceanu Botez, și aproape 40 de fotografii cu actrița, atât în spectacole, cât și alături de familie și prieteni.

La 4 septembrie 2011, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului din Capitală

O carte de neratat pentru cei care vor sa o cunoasca mai bine pe una dintre cele mai bune actrite din Romania.

Cartea Tamara Buciuceanu. O viata inchinata scenei scrisa de Bogdana Darie este disponibila la Libris.Cartea este disponibila la reduceri si pe Mall-ul familiei, Elefant

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.