Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

miercuri, 12 decembrie 2018

Fonoteca de aur, W. Shakespeare - Regele lear


Fonoteca de aur, W. Shakespeare - Regele lear

William Shakespeare (1564-1616) este fara indoiala cel mai mare dramaturg al literaturii universale. Piesele sale ascund o bogatie inegalabila, in care fiecare generatie descopera un mesaj nou.

Va invitam sa va delectati mintea si sufletul ascultant o colectie de capodopere, realizate de Treatrul Radiofonic in deceniul sase al secolului trecut.

Pentru multi obisnuiti ai jingle-ului care anunta sesiunea de teatru radiofonic, titlurile stranse in colectia "Fonoteca de aur" recupereaza o mare parte din memoria culturala a unei perioade trecute sub uitare in perioada de dupa revolutie.

Nu ascultăm o parabolă despre tatăl înşelat de copii, ci o tragedie colectivă declanşată de eroarea politică a unui rege autouzurpat, magistral interpretat de George Calboreanu. Regizorul George Teodorescu a imprimat pe bandă implicaţiile comunitare ale unei aparente drame individuale.

A împărţi regatul în trei bucăţi direct proporţionale cu iubirea filială, iată o eroare ce trebuie inclusă în orice manual de artă a principelui.

Inregistrarile de colectie au o calitate ireprosabila si au distributii sonore.

Selectia cuprinde:
  • Regele Lear - (2 CD-uri)

    Nu ascultam o parabola despre tatal inselat de copii, ci o tragedie colectiva declansata de eroarea politica a unui rege autouzurpat, magistral interpretat de George Calboreanu. Regizorul George Teodorescu a imprimat pe banda implicatiile comunitare ale unei aparente drame individuale, cu actori precum: George Calboreanu, Mihai Berechet, Nicolae Brancomir.
    Durata: 140 min

  • A douasprezecea noapte - (2 CD-uri)

    A douasprezecea noapte este textul cel mai complex si mai inselator pentru actori. Sunt, deopotriva, roluri grase si groase si trebuie sa stii sa faci diferenta dintre ele. Sunt scene de mare intensitate comica si un final de tragedie. Cupletul final al bufonului Feste este o gluma tragica despre trecerea timpului si nonsensul existentei. Mai presus de orice, este o piesa fara roluri secundare, cu actori precum: Mihai Berechet, Radu Beligan, Octavian Cotescu.
    Durata: 86 min

  • Cei doi tineri din Verona - (2 CD-uri)

    Sub semnul unui umor cand frust, cand elevat si al tribulatiilor amoroase ale tinerilor indragostiti, Cei doi tineri din Verona, piesa de tinerete a lui Shakespeare, este o comedie spumoasa, dar si o subtila reflectie asupra trecerii implacabile a timpului si, odata cu ea, asupra pierderii iluziilor tineretii. Cu toate acestea ascultam o frumoasa poveste de dragoste, cu final fericit, in interpretarile unor actori precum: Ion Manolescu, Ion Vova, Ion Lucian si Radu Beligan.
    Durata: 86 min

  • Comedia erorilor - (2 CD-uri)

    Cand cineva este luat drept altcineva se produc cele mai mari şi mai amuzante incurcaturi. Mijloc clasic de a produce o situatie comica garantata, quiproquoul creat de Shakespeare in Comedia erorilor reuseste sa provoace uimire, dar si hohote de ras. Iar Radu Beligan si Marcel Anghelescu, fiecare in dublu rol realizeaza o performanta unică in istoria teatrului.
    Durata: 95 min

Distributia!

Lear, rege al Britaniei – George CALBOREANU
Regele Franţei – Mihai HEROVEANU
Ducele de Burgundia – Constantin BREZEANU
Ducele de Cornwall – Aurel ROGALSKI
Ducele de Albany – Alexandru CRITICO
Contele de Kent – Nicu DUMITRIU
Contele de Gloucester – Toma DIMITRIU
Edgar, fiul lui Gloucester – Constantin CODRESCU
Edmund, fiul nelegitim al lui Gloucester – Nicolae BRANCOMIR
Oswald, intendentul Gonerilei – Tony BUIACICI
Doctorul – Ludovic ANTAL
Bufonul – Gheorghe IONESCU-GION
Un căpitan – Sorin GABOR
Un herald – Alfred DEMETRIU
Goneril, fiica lui Lear – Tanţi COCEA
Regan, fiica lui Lear – Dina COCEA
Cordelia, fiica lui Lear – Clody BERTHOLA
Gentilom din suita regelui Lear – Mihai BERECHET
Gentilom din suita regelui Lear – Gheorghe GHIŢULESCU
Slujitor – Nicolae NEAMŢU-OTTONEL
Slujitor – George MARCOVICI
Slujitor – Ion ULMENI
Solul – Matei GHEORGHIU
Războinic – Mircea ANGHELESCU
Războinic – Emil REISENAUER
Războinic – Mircea BAŞTA
Rapsodul – George TEODORESCU


Fonoteca de aur, W. Shakespeare - Regele lear este disponibila la Libris

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.