Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

luni, 21 martie 2016

Viata ca Teologie


Parintele nostru Dumitru Staniloae sau Viata ca Teologie

“Teologia Parintelui Staniloae este o cale de a trai apropierea de Dumnezeu.” (p. 5)

Despre volumul de fata, autorul, Costion Nicolescu, marturiseste: „Aceasta carte cuprinde texte pe care le-am scris si publicat de-a lungul anilor in legatura cu Parintele Dumitru Staniloae, unul dintre oamenii care m-au urmarit cel mai mult si mai apropiat de la plecarea lor la Domnul. Sunt cateva evocari, cateva studii si un interviu care, foarte probabil, este ultimul acordat de Parintele.” (p. 6).

Dumitru Staniloae este un nume cunoscut crestinilor, adesea fiind citate invataturi ale lui de persoanele religioase. Dar cum era Parintele de fapt? „Parintele nostru Dumitru Staniloae sau Viata ca Teologie” este o carte care aduce foarte multe clarificari din acest punct de vedere – in mod voit sau nu. Astfel, cititorii afla parintele i-a fost prieten autorului. De asemenea, „Important era, de pilda, faptul ca Parintele ti se destainuia, la randul lui, ca unui prieten, asteptand el de la tine o parere, un sfat, o incurajare sau o mangaiere uneori. Important era, de pilda, faptul ca Parintele accepta, la randul lui, sa fie ajutat.” (pp. 24-25).

„In multe, Parintele Staniloae era un om ca noi toti. Avea nelinisti si bucurii, avea nedumeriri si intrebari fara de raspuns, avea doruri neimplinite, se temea ca nu-si va mai vedea unele carti tiparite, se bucura cand auzea un cuvant bun despre el, ii placea sa glumeasca, suferea alaturi de prietenii sai, il necajeau adesea ochii si salele, te imbarbata din toata inima (...).” (p. 42)

Cartea de fata este una care il prezinta pe Parinte din multe puncte de vedere. Ca prieten, ca teolog, ca om obisnuit cu temeri si bucurii, ca om care gresea (inclusiv in preferinte politice), dar care nu se temea sa greseasca. Reiese insa usor ca Parintele Staniloae era un om empatic si alaturi de cei care aveau nevoie, si la bine si la greu.

“Parintele nostru Dumitru Staniloae sau Viata ca Teologie” se constituie intr-o lectura interesanta si recomandata celor care vor sa il cunoasca indeaproape pe Parinte, dar si de cei care vor sa ii inteleaga mai bine invataturile.
libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.