Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

luni, 21 martie 2016

Rabdarea paianjenului


Rabdarea paianjenului

Andrea Calogero Camilleri, scriitor italian nascut in 1925, revine in atentia publicului cititor prin romanul „Rabdarea paianjenului”. Publicata initial in 2004 in original, cartea il are in centru pe vestitul comisar Montalbano, personaj faimos in Italia si nu numai (inclusiv datorita unui serial TV).

Romanul politist de fata nu are in centru o crima, ci o rapire. Astfel, in drum spre casa, fata unui fost arheolog este rapita. S-ar putea crede ca este vorba despre o rapire pentru bani, dar parintii fetei nu au bani, toate sumele mergand catre tratamentul sotiei fostului arheolog.

Montalbano se afla acasa recuperandu-se dupa o rana cand este sunat de un subaltern. Cazul nu ii este desemnat oficial, insa ajunge sa se ocupe, ajutand colegul care conducea investigatia.

Comisarul este unul cu experienta, care foloseste metode privite cu suspiciune de superiori (care, de altfel, il dispretuiesc – sentiment reciproc, dupa cum veti remarca). Montalbano isi castiga insa usor simpatia localnicilor, colegilor si subalternilor si reuseste sa afle mai repede si mai usor o multitudine de informatii relevante si revelatoare. Actiunea cunoaste cateva rasturnari de situatie, asa cum Camilleri si-a obisnuit cititorii, si tine in suspans pe oricine de la prima la ultima pagina.

Umorul specific romanelor cu Montalbano se pastreaza si in acest volum – umor de situatie, umor de limbaj. Pe langa asemenea momente care deconecteaza, exista si unele care imbie la meditatie – un astfel de moment fiind cel in care Montalbano descopera si studiaza o panza de paianjen.

„Rabdarea paianjenului” este o carte de neratat pentru cei care vor sa cunoasca (sau sa reintalneasca) un autor italian apreciat si un comisar de talia unor investigatori faimosi precum Maigret sau Poirot, o lectura incantatoare care relaxeaza si deconecteaza pe oricine.
libris.roAboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.