Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

luni, 21 martie 2016

Pe muchie de cutit


Pe muchie de cutit

W. Somerset Maugham are darul de a crea povesti care captiveaza din multiple puncte de vedere de la prima si pana la ultima pagina. „Pe muchie de cutit” este un roman cuceritor si atat de captivant si de provocator incat, ajuns la final, iti pare rau ca se incheie.

Tehnica aleasa este interesanta: istoria personajului central este povestita de un autor de carti care spune ca scrie acest roman pentru a-l aduce in atentia publicului pe un personaj care l-a marcat (finalul lasa de inteles si un alt motiv). Autorul spune ca a intalnit acest personaj in diverse perioade ale vietii sale si ca va infatisa acele episoade fara a face apel la arta de a inventa specifica fiecarui autor, modalitate prin care ar putea acoperi perioadele dintre intalniri. Cu toate acestea, dupa cum usor veti remarca, cartea nu pare sa aiba goluri care sa puna probleme cititorului.

Personajul central este Larry, un tanar care se inroleaza ca pilot in Primul Razboi Mondial. Intors acasa, la Chicago, Isabel, logodnica, remarca faptul ca Larry este diferit. Ea se asteapta ca el sa se angajeze – era datoria unui barbat sa munceasca – insa tanarul spune ca are nevoie de o pauza.

Pleaca in Europa, la Paris, si mai apoi ajunge in India, Germania intr-o incercare temerara de a gasi raspunsul la marile intrebari si, mai ales, de a gasi acel ceva ce transcende totul. Dar a-l gasi pe Dumnezeu, iluminarea, nu este un lucru usor, iar raspunsurile pe care le primeste nu il multumesc.

Cartea se transforma intr-o impresionanta fresca a perioadei – de altfel W. Somerset Maugham are darul de a aduce in atentia americanilor cultura si tarile europene. Opusul personajului lui Larry este Elliot, unchiul lui Isabel, un domn care avea bani si nespus de multe relatii, care pretuia viata sociala – dadea numeroase petreceri, in SUA si in Europa – si nu era petrecere la care sa nu fie invitat – acest lucru ar fi constituit un afront deosebit de grav. Elliot este snob, dar este si darnic si isi pune familia mai presus de orice. Si Isabel este un personaj puternic – cel mai important personaj feminin al cartii – desi mai apar inca doua, de asemenea interesante si bine create, din medii diverse. Fireste, autorul romanului este si el un personaj inedit, partinitor, judecator al celorlalte personaje.
Stilul lui W. Somerset Maugham cucereste, autorul fiind apreciat deopotriva de critici si cititori, ceea ce il face un scriitor de neratat, „Pe muchie de cutit” fiind un excelent roman.
libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.