Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

joi, 24 noiembrie 2016

Reteta geniului. Cum sa devii lider in orice domeniu de activitate - Robert Greene


Reteta geniului. Cum sa devii lider in orice domeniu de activitate - Robert Greene

Este oare succesul „atribuit” unor persoane? Pot doar anumiti oameni sa aiba succes in cariera sau exista niste „secrete” care pot ajuta orice persoana sa ajunga departe in domeniul sau de activitate?

Dacă ne naștem toți cu un creier în esență asemănător, atunci cum se face că, în istorie, doar puțini oameni par să exceleze cu adevărat și să își împlinească această putere care există latentă în toți?

Robert Greene a incercat si analizat cazurile unor maestri – cum ii numeste el pe oamenii de succes din diverse domenii – si a remarcat faptul ca exista niste etape care, urmate indeaproape si cu rabdare pot ajuta orice persoana sa ajunga sa fie un om de succes, un lider in domeniul sau de activitate.

Robert Greene analizează viețile maeștrilor pentru a spulbera miturile privind geniul și a demonstra că sârguința, răbdarea, perseverența și încrederea joacă un rol mult mai mare în obținerea succesului decât simplele capacități intelectuale.

Etapele remarcate de Robert Greene ar putea parea simple. Primul pas – unul vital – este descoperirea vocatiei. Urmeaza perioada uceniciei, apoi absorbirea puterii maestrului (dinamica mentorului) pentru a se ajunge la Etapa Creativ-Activa si apoi la imbinarea intuitivului cu rationalul: Maiestria. Cele sase capitole ale cartii urmeaza acest proces de atingere a maiestriei in mod secvential.

Cum spuneam, etapele par simple dar, fara atentie (mai ales la descoperirea vocatiei si la invatarea a tot ce se poate de la mentor), fara rabdare si perseverenta nimeni nu poate ajunge departe.

Autorul vorbeste mult despre intuitie, dar si despre maiestrie, „sentimentul ca detinem un control mai mare asupra realitatii , asupra celorlalti oameni si asupra noastra insine. Desi s-ar putea sa fie vorba despre ceva ce noi experimentam pentru o perioada scurta, in cazul altora – al Maestrilor din anumite domenii – starea aceasta devine modul lor de viata, felul lor de a vedea lumea.” (p. 11). Printre maestrii la care se refera Greene se numara Leonardo da Vinci, Thomas Edison, Napoleon Bonaparte s.a.

Cartea de fata isi propune sa le arate cititorilor sai cum sa duca procesul de invatare la un nivel superior. De asemenea, dezvaluie „strategii durabile de solutionare creativa a problemelor, astfel incat sa va mentineti mintea flexibila si adaptabila.

Va va arata cum sa accesati niveluri subconstiente si primitive ale inteligentei si cum sa faceti fata sicanelor inevitabile cu care va veti confrunta pe parcurs din partea celor care vor nutri invidie fata de dumneavoastra.

 Va prezenta inm mod deslusit fortele la care veti avea acces prin intermediul maiestriei, orientandu-va catre acea intuitie launtrica privitoare la domeniul de activitate fata de care aveti o inclinatie nativa. In fine, ea va va initia intr-o filosofie, intr-un fel de a gandi care va facilita urmarea acestei cai.

Ideile prezentate in aceasta carte se bazeaza pe cercetari extinse din domeniul stiintelor neurologice si cognitive, pe studii despre creativitate, dar si pe biografiile celor mai mari Maestri din istorie.” (p. 37).

Evoluand spre maiestrie, va apropiati din punct de vedere mental de realitate si de viata ca atare.” (p. 40)

Cartea are peste 500 de pagini, iar informatiile sunt oferite intr-un mod succint, cu exemple si explicatii clare. In final, totul se reduce la ceea ce va doriti cu adevarat si la ce eforturi sunteti dispusi sa faceti pentru a deveni lideri in domeniul de activitate pe care vi-l veti alege.

Cu ajutorul strategiilor de urmat pentru împlinirea potențialului și respectând pașii descriși în carte, pași pe care i-au urmat, în evoluția lor profesională, personalități ca Goethe, Einstein, Darwin sau Mozart, ne arată autorul, ne putem dezvolta talentele cu care am fost înzestrați la naștere, astfel încât să ne găsim propria chemare și să devenim lideri în orice domeniu de activitate.

Cartea Reteta geniului. Cum sa devii lider in orice domeniu de activitate - Robert Greene este disponibila la Elefant si Litera

libris.roAboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.