Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

joi, 26 octombrie 2017

Cum să-ți controlezi furia înainte de a te controla ea pe tine scrisa de Albert Ellis, Raymond Chip Tafrate


Cum să-ți controlezi furia înainte de a te controla ea pe tine scrisa de Albert Ellis, Raymond Chip Tafrate

Albert Ellis și Raymond Chip Tafrate au creat o metodă menită a-i ajuta pe toți cei interesați să-și domine furia.

Ei au pornit de la învățăturile unor filosofi precum Seneca, incorporând şi cele mai noi descoperiri în domeniu.

Furia poate cauza probleme la serviciu, în relaţiile personale şi poate duce chiar la afecțiuni cardiace.

Spre deosebire însă de alte emoții negative, nu toată lumea își dorește să scape de furie.

Cum există multe situații, zilnic chiar, în care oamenii se înfurie, nu este de mirare că se caută soluții eficiente pentru a controla această emoție.

„Cum să-ți controlezi furia înainte de a te controla ea pe tine” este aşadar un ghid util pentru a înţelege cauzele furiei, problemele pe care le generează atunci când ea devine un „mod de viaţă” şi cum se poate face faţă furiei.

Lucrarea include numeroase exemple de cazuri reale care ajută la o mai bună înţelegere a informaţiilor. Sunt incluse şi formulare pe care fiecare cititor le poate completa şi, în baza rezultatelor, poate începe aplicarea metodei şi ajunge la dominarea furiei.

Trebuie precizat că lucrarea nu îşi propune reprimarea furiei, ci mai degrabă acceptarea ei şi transformarea în „forme sănătoase care te pot ajuta să fii mai asertiv şi echilibrat”.
Cand "explodezi" de furie, gesturile necugetate pot avea consecinte pe care sa le regreti o viata intreaga: ajungi sa-ti strici relatiile cu cei mai buni prieteni, iti periclitezi situatia de la serviciu sau chiar te imbolnavesti grav.

Reactia pasiva, de tipul "Rabda si intoarce si celalalt obraz", dar si exprimarea bruta a furiei (prin lovirea unor perne, de exemplu) sunt, ambele, solutii la fel de nesanatoase.

Dar cum altfel sa faci fata stresului si nedreptatilor si cum sa iti aperi punctul de vedere, fara sa pari agresiv? Influentul terapeut american Albert Ellis te ajuta sa-ti intelegi mai bine credintele care iti provoaca furia, sa iti exprimi in moduri asertive (dar neviolente) opiniile in fata celor care te-au maniat, dar si sa aplici metode de relaxare si de control cognitiv-comportamental al reactiilor afective exacerbate si al gandurilor irationale disfunctionale.

Miza cartii nu consta in a-ti reprima sau ascunde furia, ci in a o accepta si a o modula in forme sanatoase, care te pot ajuta sa fii mai asertiv si mai echilibrat.

Cartea Cum să-ți controlezi furia înainte de a te controla ea pe tine scrisa de Albert Ellis, Raymond Chip Tafrate este disponibila la Libris si Elefant.

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.