Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

vineri, 5 ianuarie 2018

Carti despre al doilea razboi mondial, la reduceri la carti !


Al Doilea Razboi Mondial (10 volume)

Despre Al doilea razboi mondial s-au scris biblioteci intregi, iar subiectul este inca departe de a fi epuizat. 
 
Pasionatii de istorie sunt ivitati sa descopere o colectie exceptionala (peste 1400 de pagini), ilustrand zece dintre cele mai ample si mai reprezentative confruntari armate, strategii, tactici si batalii din etapele cruciale ale fiecarei campanii de razboi.

  • Al Doilea Razboi Mondial. Moscova 1941 - Robert Forczyk;
  • Al Doilea Razboi Mondial. Pearl Harbor 1941 - Carl Smith;
  • Al Doilea Razboi Mondial. Sevastopol 1942 - Robert Forczyk;
  • Al Doilea Razboi Mondial. Midway 1942 - Mark Healy;
  • Al Doilea Razboi Mondial. El Alamein 1942 - Ken Ford;
  • Al Doilea Razboi Mondial. Stalingrad 1942 - Peter Antill;
  • Al Doilea Razboi Mondial. Kursk 1943 - Robert Forczyk;
  • Al Doilea Razboi Mondial. Monte Cassino 1944 - Ken Ford;
  • Al Doilea Razboi Mondial. Normandia 1944 - Stephen Badsey;
  • Al Doilea Razboi Mondial. Berlin 1945 - Peter Antill.

Textele sunt realizate de istorici militari si cuprind numeroase fotografii alb-negru de epoca, ilustratii, desene si harti color (peste 1.000 de imagini).

Colectia cuprinde 10 volume, cu urmatoarele titluri:

1. Moscova 1941 - Robert Forczyk

Pana la sfarsitul lui septembrie 1941, trupele sovietice suferisera deja pierderi infioratoare de peste doua milioane de oameni, cand Hitler si-a redirectionat armatele victorioase spre inima Uniunii Sovietice - Moscova. Aceasta volum descrie Operatiunea Taifun, asaltul german asupra Moscovei, una dintre cele mai ample operatiuni militare a razboiului si prima infrangere a lui Hitler.

2. Pearl Harbor 1941 - Carl Smith

7 decembrie 1941 - una dintre zilele decisive ale celui de al Doilea Razboi Mondial, zi in care SUA au intrat in lupta. Sase portavioane japoneze si-au lansat incarcatura mortala, in doua atacuri aeriene succesive, asupra Flotei Pacificului stationate la Pearl Harbor. In functie de punctul de vedere adoptat, atacul a fost fie o stralucita manevra de strategie militara indrazneata, fie un exemplu de nemernicie fara egal.

Volumul dezvaluie aspecte inedite ale atacului si spulbera mituri care au fost create in jurul zilei fatidice - zi despre care Franklin D. Roosevelt a spus ca "va trai in infamie".

3. Sevastopol 1942 - Robert Foczyk

Spre sfarsitul lui iulie 1941, Hitler a ordonat Grupului de Armate Sud sa ocupe Crimeea pentru a stavili atacurile aeriene sovietice asupra campurilor petrolifere de la Ploiesti.

In septembrie, sunt atacate liniile de aparare fortificate ale sovieticilor din istmul Perekop, iar in mai 1942, peninsula Kerci. Avand flancurile asigurate, von Manstein comaseaza doua corpuri de armata germane si unul romanesc impotriva principalului oras din Crimeea - Sevastopol.

Aceasta carte prezinta impactul logisticii, al vremii si al operatiunilor militare in ultima victorie majora a germanilor in al Doilea Razboi Mondial.

4. Midway 1942 - Mark Healy

Una dintre cele mai importante batalii navale din istorie, confruntarea de la Midway a avut loc cam sase luni dupa devastatorul atac japonez de la Pearl Harbor. Portavionul Yorktown, grav avariat, a fost reparat in doar 48 de ore si, impreuna cu Enterprise si Hornet, i-a infruntat pe japonezi.
Intr-o batalie cu acte de curaj de ambele parti, SUA au dat o lovitura nimicitoare Flotei Imperiale Japoneze. Aceasta carte, cu fotografii de epoca sugestive ale desfasurarii luptei, spune intreaga poveste a bataliei de la Midway - spionaj, indrazneala, noroc si eroism dus pana la limita.

5. El Alamein 1942 - Ken Ford

Cele trei batalii in desert, la sud de El Alamein, in 1942, au marcat apogeul planurilor lui Hitler de a smulge Egiptul din mana britanicilor. Scopul de a pune stapanire pe Canalul Suez si de a deschide Orientul Mijlociu fortelor Axei a fost abandonat cand fortele sale au fost infrante complet.

Succesul acestor trei actiuni a transferat initiativa in mana britanicilor si a accelerat prabusirea Panzerarmee Afrika a feldmaresalului Erwin Rommel, fortand lunga retragere a armatei de-a lungul nordului Africii si infrangerea sa totala in Tunisia. Batalia finala de la El Alamein a fost un punct de cotitura in razboi si a fost ultima realizare majora a armatei britanice inainte intrarii in conflict a trupelor americane.

Premierul Winston Churchill afirma ulterior ca, inainte de Alamein, armata britanica nu avusese parte de nici o victorie majora, iar dupa Alamein nu a mai suferit nici o infrangere majora.

6. Stalingrad 1942 - Peter Antill

Monumentala batalie de la Stalingrad a fost unul dintre punctele de cotitura din istoria militara a secolului XX. Aici, pe malurile fluviului Volga, Hitler a fost infrant hotarator de Armata Rosie, cea care, cu doar cateva luni inainte, parea sa intre in colaps.

Armata Rosie a invins (cu costuri enorme) nu formatiunile destramate si disperate care aveau sa apere Berlinul trei ani mai tarziu, ci una dintre cele mai mari si mai bine echipate formatiuni de pe Frontul de Est - Armata VI comandata de Friedrich Paulus. Batalia a jucat rolul unui catalizator pentru prabusirea ulterioara a Wehrmachtului.

Peter Antill prezinta in detaliu situatia celor doua armate implicate in lupta, analizeaza meritele comandantilor si felul in care au influentat cursul luptei, intrebandu-se de ce germanii au deviat de la obiectivul lor principal si au concentrat resurse atat de importante pentru o tinta secundara.
Hartile dezvaluie directia, amplasarea si prioritatile unitatilor militare implicate, precum si greselile de strategie care au dus la un razboi de uzura de aproape cinci luni.

7. Kursk 1943 - Robert Foczyk

In vara lui 1943, dupa ce si-a revenit in urma infrangerii dezastruoase de la Stalingrad, Hitler a declansat ultimul mare atac al Germaniei pe Frontul de Est - Operatiunea Citadela, care viza colina Kursk. Numai o victorie nimicitoare, cum fusesera cele din verile precedente, ar fi putut sa aduca din nou controlul strategic in mainile germanilor.

Acest volum prezinta ofensiva germana si contraofensiva sovietica. In el veti gasi fotografii pline de viata, harti detaliate si imagini 3D cu caracter informativ, precum si relatarea captivanta a bataliei care va schimba definitiv cursul razboiului.

8. Cassino 1944 - Ken Ford
Batalia pentru Cassino a fost, poate, cea mai indarjita ciocnire din intreaga campanie din Italia.
Intre ianuarie si mai 1944, Aliatii au depus eforturi supraomenesti, sfidand terenul neospitalier si vremea nefavorabila, pentru a invinge unitatile germane de parasutisti care au aparat cu tenacitate vitalul varf de munte. Lucrarea lui Ken Ford, bine documentata si cu fotografii de epoca, detaliaza dramaticele evenimente ale bataliei pentru strapungerea Liniei Gustav.

9. Normandia 1944 - Stephen Badsey

Ziua Z, 6 iunie 1944, a fost data celei mai mari operatiuni amfibii din istorie. Din porturile de pe coasta de sud a Angliei, o imensa flota de nave si transportoare de trupe a permis revenirea Aliatilor occidentali in Europa continentala.

Istoricul Stephen Badsey ofera in acest volum o relatare precisa a campaniei din Normandia, de la luptele sangeroase care au insotit debarcarea propriu-zisa pana la cucerirea orasului Caen, Ofensiva Cobra si dramatica urmarire a germanilor pana la fluviul Sena.

10. Berlin 1945 - Peter Antill

Al Treilea Reich al lui Hitler era in pragul colapsului total la mijlocul lui aprilie 1945, cand Armata Rosie se afla la mai putin de 100 de kilometri est de Berlin, fiind gata sa captureze capitala Germaniei.

Istoricul Peter Antill descrie desfasurarea evenimentelor din aceasta incitanta fila de istorie, examinand marsul sovieticilor catre Berlin si rezistenta finala a germanilor.

Acest volum, beneficiind de o multime de harti si de ilustratii, ofera o descriere plina de dramatism a ultimelor clipe ale celui de-al Treilea Reich, la sfarsitul conflagratiei mondiale in Europa, si exploreaza strategia ambelor tabere si tacticile improvizate ale razboiului urban.



libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.