Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

miercuri, 14 noiembrie 2018

Cum l-am învins pe Dracula, scrisa de Nicole Duțu


Cum l-am învins pe Dracula, scrisa de Nicole Duțu

Nicole Dutu s-a nascut si a copilarit la Braila. Dupa licenta in actorie, atrasa de literatura, a inceput sa scrie teatru. A debutat cu o piesa pusa in scena de Radu Afrim, a urmat apoi o nominalizare la Premiile UNITER, iar pasiunea pentru scris a facut-o sa urmeze studii de Literatura universala si comparata la Universitatea Bucuresti.

A absolvit masterul de Scriere creativa la City University Londra, unde a avut sansa de a studia cu autori recunoscuti, apreciati prin importante premii literare.

A lucrat ca reporter si prezentatoare de stiri si a interpretat o serie de roluri in film si televiziune.

Cum l-am invins pe Dracula este romanul sau de debut.

Joi, 22 noiembrie 2018, de la ora 13.00, în Sala Gotică a Castelului Bran, Nicole Duţu, actriţă de teatru şi autoare, va lansa „Dracula – The kiss in the Black Church”, varianta în limba engleză a „Cum l-am învins pe Dracula”.

Nicole Duțu a absolvit masterul de Scriere creativă la City University Londra, unde a avut şansa de a lucra sub îndrumarea unor autori cunoscuţi. În România s-a remarcat ca autoare de piese de teatru, a lucrat ca reporter şi prezentatoare de ştiri şi a interpretat o serie de roluri în filme şi seriale de televiziune: „Vocea inimii”, „Clanul Sprânceană”, „Narcisa salbatică”, „Dracula III: Legacy”/”Dracula III: Moștenirea” (2005).

Dintre piesele de teatru scrise de Nicole Duțu, cele mai cunoscute sunt: „America-Știe-Tot”, „Iubire confort 2”, „Nodul”, „Te vei intoarce în Galapagos”.

”Prima parte a cărții este o poveste polițistă, care nu lasă în niciun fel să se întrevadă plonjarea în fantastic din partea a doua. Plecând de la o investigație polițistă, de la moartea suspectă a unei tinere din Brașov, am coborât în alte lumi și în alte epoci. Un element interesant în cartea mea este cel al întâlnirii dintre Dracula și autorul care l-a creat, Bram Stoker”, mărturisește Nicole Duțu.

Carismaticul ofiter de politie Mihail Verbitchi pleaca intr-o misiune intr-un oras din Transilvania pentru a investiga disparitia trupului inhumat al tinerei Magdalena Boicescu, sotia unui reputat profesor. Acuzatiile planeaza asupra profesorului banuit ca si-ar fi omorat sotia din gelozie, dar cercul suspectilor se mareste pe masura ce capitanul Verbitchi isi desfasoara ancheta. Ceea ce ajunge sa descopere ii zguduie din temelii intregul sistem de valori. Bine ascuns in spatele unei false identitati, adevaratul vinovat este ros de o dragoste care a traversat veacurile. Oare Mihail Verbitchi va face fata provocarii?

O intriga politista cu elemente de supranatural in rama unui roman istoric, cartea reuneste cinci povesti de dragoste, urmarind obsesia controversatului, dar seducatorului personaj Dracula pentru femeia iubita, obsesie care infrunta spatiul si veacurile.

De altfel, tematica aleasă i-a oferit poarta de intrare într-o lume fantastică, unde imaginația oamenilor este populată de spirite malefice.

Prin acestă carte, Nicole Duțu a dorit să lege tradițiile și obiceiurile românești de mitul lui Dracula: ”Mi-am propus un traseu internațional pentru cartea mea și atunci am creat această conexiune între povestea polițistă, misterul unei morți și Dracula, figura istorică devenită personaj de carte prin intermediul lui Bram Stoker. E interesant de comparat, de asemenea, Dracula văzut de Bram Stoker în 1890 și Dracula văzut de mine la mai mult de un secol distanță. Sigur că am încercat o altă perspectivă pe care vă invit să o descoperiți singuri”.

Autoarea promite că fiecare cititor va putea găsi ceva de care să fie interesat în acest roman: și amatorul de policier, și pasionatul de istorie, și devoratorul de scrieri gotice, și iubitorul de supranatural. Dar, mai ales, doritorii de roman de dragoste, aceștia vor fi probabil cei mai satisfăcuți pentru că dragostea este leit motivul cărții.

”Cum l-am învins pe Dracula” / ”Dracula – the kiss in the Black Church” este o intrigă polițistă cu elemente de supranatural în rama unui roman istoric și reuneşte cinci poveşti de dragoste, urmărind obsesia lui Dracula pentru femeia iubită, obsesie care înfruntă spațiul și veacurile. Cartea este și o parabolă a lăcomiei, a întâlnirii dintre sinele nostru și demonul care sălășluiește în noi.

Iubitorii de gen o vor putea achiziționa cartea de la magazinele Castelului Bran.

Cartea Cum l-am învins pe Dracula, scrisa de Nicole Duțu este disponibila la Libris, la reduceri!

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.