Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

joi, 21 februarie 2019

Liliacul, scrisa de Jo Nesbo


Liliacul, scrisa de Jo Nesbo

Totul a început într-un zbor Oslo – Sydney al autorului. Acesta decisese să viziteze Australia alături de un prieten bun însă, în timpul zborului, a apărut ideea personajului principal: Harry Hole. 

Și această idee nu i-a dat pace autorului pe parcursul concediului (ca amuzament, prietenul lui a decis să se întoarcă acasă, la familie, mai devreme, întrucât personajul fictiv devenise prietenul cel mai bun al lui Jo Nesbø în acea perioadă).


Scris pe măsură ce realiza documentarea (lucru inedit pentru autor), Liliacul are în centru ancheta uciderii unei norvegience de douăzeci și trei de ani în Australia. Detectivul Harry Hole este trimis în Sydney să colaboreze cu poliția locală pentru a afla cine a ucis-o pe norvengiancă.

Aici, lui Hole i se spune că este, desigur, invitat să urmărească evoluția anchetei, dar este sfătuit să îi lase pe investigatorii australieni să rezolve misterul.

Totuși, unul dintre detectivi, un negru, îl implică în investigație. Aceasta devine prilej pentru norvegian de a descoperi Australia și cultura, problemele, realizările și legendele sale.

Aşa se face că romanul Liliacul devine şi o frescă a societății şi un prilej pentru cititori de a descoperi Australia şi oraşul Sydney, de acum 20 de ani, prin ochii norvegianului. Pentru noi, românii, este o ocazie de a vedea şi Norvegia zugrăvită în alte culori decât cele la care ne-am aştepta.

Acţiunea este bine dozată, detaliile sunt atent prezentate, personajele bine create (de-a lungul romanului aflăm multe detalii şi despre detectiv şi viaţa lui), elementele de psihologie minuţios adăugate, astfel că nu este de mirare că Liliacul este un roman de succes internaţional (a fost tradus în 50 de limbi și a vândut 40.000.000 de exemplare în întreaga lume), iar că seria care îl are în centru pe Harry Hole cuprinde, în prezent, 11 cărţi.

Liliacul este romanul de debut al lui Jo Nesbø. Scrisă în urmă cu 20 de ani, povestea a cucerit și cucerește încă mulți cititori din întreaga lume.


Cartea Liliacul, scrisa de Jo Nesbo este disponibila la libraria online Libris si Cartepedia

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.