Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

joi, 27 octombrie 2016

Brigazile Fantoma


Brigazile Fantoma

Brigazile Fantoma ” este o continuare foarte interesanta a „Razboiul Batranilor”. De la bun inceput trebuie precizat ca romanul se poate citi independent de primul volum al seriei, dar ca este, desigur, indicat ca acela sa fi fost lecturat mai intai pentru a descoperi toate detaliile fine ale acestor brigazi speciale si pentru a cunoaste indeaproape unele personaje care apar si aici.

In acest volum facem intai cunostinta cu o problema majora. Un om – Charles Boutin – se pare ca este inca in viata. O clona a lui fusese ingropata in locul sau. Boutin este insa cel care a tradat omenirea. De altfel, Pamantul – si omenirea – se afla in fata unei catastrofe: eneshanii, obinii si rraey-ii, altfel de obicei dusmani, se pare ca s-au aliat pentru a distruge Uniunea Coloniala. Obinii ar solicita Pamantul.

„Boutin era responsabil pentru o multime de informatii sensibile (...). Grupele lui se ocupau de transferul constiintei, de dezvoltarea sistemului BainPal si de tehnicile de generare a corpurilor. Toate acestea ar putea fi folositoare pentru un inamic, fie pentru a-l ajuta sa-si dezvolte propria tehnilogie, fie sa gaseasca slabiciuni intr-a noastra. Boutin insusi era probabil cel mai mare expert in mutrea mintilor dintr-un corp in altul.” (pp. 40-41)

Oricat de incredibil ar parea, se descopera „sufletul” lui Charles Boutin. Locotenentul Harry Wilson sugereaza realizarea unei clone careia sa ii fie transferata constiinta lui Boutin. Ar fi pentru prima oara cand se incearca asa ceva – dar o clona care ar reusi sa isi aminteasca de ce Boutin a tradat omenirea ar putea fi cheia stoparii lui.

Clona se trezeste fara a-si aminti nimic din viata lui Boutin. Primeste un nume propriu – Jared Dirac – si incepe o viata proprie la fel ca orice alt soldat membru al FCA. Urmeaza antrenamentele necesare si apoi este trimis in lupta. Inevitabilul se produce insa. Jared incepe sa isi aduca aminte fragmente din viata lui Boutin.

Nu va dezvalui ce se intampla mai departe pentru ca vreau sa va ofer sansa de a va bucura de nenumaratele rasturnari de situatie, de discutiile foarte interesante cu privire la constiinta, libertate, clone si multe altele. Va spun doar ca „Brigazile Fantoma” este o continuare foarte buna a seriei, ca povestea are turnuri neasteptate, ca ideile aduse in discutie fascineaza, ca exista si actiune, si iubire (diferite feluri de afectiune), toate facand ca romanul sa se citeasca pe nerasuflate!

Brigazile Fantoma
libris.roAboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.