Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

joi, 27 octombrie 2016

Ultimul imperiu


Ultimul imperiu

Brandon Sanderson reuseste sa isi cucereasca toti cititorii de la prima pagina, iar trilogia fantasy „Nascuti din ceata” este una care merita sa fie descoperita de iubitorii genului. Primul volum al seriei, „Ultimul imperiu”, are o dedicatie interesanta:

Iata asadar sursa pasiunii pentru romanele fantasy, pentru lumile aparte si magie.

In „Ultimul imperiu” facem cunostinta cu Lordul Legiuitor,cel care, cu un mileniu in urma, a salvat omenirea. Atunci, persoanele loiale lui au fost rasplatite – si au ajuns sa aiba sclavi. Pe skaa.

In timp insa, prapastia dintre bogati si saraci s-a adancit foarte mult – de altfel acesta este firul principal – asuprit-asupritor – al cartii.

Fiindca este un roman fantasy, avem de-a face cu magie. Cu opt elemente (care creeaza patru perechi interesante), cu personaje care pot folosi doar anumite elemente – drept pentru care au functii clare pe care le ocupa.

Si ii avem pe skaa, cei care nu au magie. Fetele skaa erau insa frumoase si adesea nobilii le doreau. Insa ele erau omorate pentru ca nu se putea naste niciun copil facut de o femeie skaa si de un nobil – ar fi avut magia nobililor si ar fi putut accede la functii inalte.

Exista si alte personaje interesante: cei carora li se spune „nascuti din ceata”. Acestia pot folosi mai multe metale – le pot arde si pot dobori astfel o armata intreaga daca sunt bine pregatiti.

Kelsier este supravietuitorul minelor din Haithsin (locul unde erau trimisi skaa pentru pedepse si unde mureau) si eroul pozitiv al romanului. Alaturi de el, ca ucenica, este Vin, o tanara cu traume si cu o personalitate aparte. Iar Kelsier le spune, intr-o zi, skaa de pe domeniul unui nobil, ca Ultimul imperiu este aproape de sfarsit!

Aceasta este o mica parte din povestea primului roman al trilogiei. Nu va dezvalui toate rasturnarile de situatie, toate fiintele si tipurile lor de magie sau functiile lor pentru ca doresc sa va las sa va bucurati si sa descoperiti pe indelete lumea creata de Sanderson (primul volum are peste 800 de pagini).

Va spun doar ca povestea este captivanta, lumea inedita, ca temele aduse in discutie sunt menite a pune pe ganduri, iar personajele – pozitive sau negative – sunt bine create si evolueaza in mod interesant – si va invit sa cititi cartea.

Brandon Sanderson - Ultimul imperiu - Nascuti din ceata
libris.roAboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.