Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

vineri, 3 februarie 2017

Orașul și stelele scrisa de Arthur C. Clarke (este la reduceri)


Orașul și stelele scrisa de Arthur C. Clarke

Singur Diaspar sfidase Eternintatea, apărându-se împotriva eroziunii lente a epocilor, împotriva năruirii și a ruginii.

De la ridicarea lui, ocecanele Pământului dispăruseră, iar deșertul cuprinsese întregul glob. Vântul și ploaia prefăcuseră în pulbere ultimii munți, iar planeta se dovedise prea istovită să nască alții. Orașului îi era indiferent; Pământul însuși se putea descompune, Diaspar avea să continue să-i protejeze pe urmașii făuritorilor săi, purtându-i, pe ei și avuțiile lor, în siguranță pe fluviul Timpului.
” (p. 9)

Alvin este un tânăr de pe Diaspar care simte că nu îi sunt suficiente jocurile cu prietenii, un băiat curios, dornic să afle ce este dincolo de zidurile Diasparului. Prietenii lui se mulțumesc cu viața obișnuită, cu regulile Diasparului, și nici prin cap nu le trece să meargă spre marginea Diasparului. Pe Alvin însă, “pustiul de afară îl atrăgea ca pe nimeni altul” (p. 31).

“Tot ceea ce știm este atât: tu, Alvin, ești singurul din întreaga specie umană care nu a mai trăit vreodată. Concret, tu ești primul copil născut pe Pământ în ultimele zece milioane de ani!” (p. 24)

La vârsta la care tinerii ies de sub…. tutela părinților, Alvin află că este un Unic. Că oamenii de pe Diaspar sunt, de obicei, oameni cu multe vieți trăite. Ei intră într-o bancă de unde, la un anumit moment dat, ajung să trăiască din nou. Când se apropie momentul morții, fiecare om alege ce păstrează ca amintire din viața tocmai trăită pentru următoarea – și fiecare nouă viață este una în care existențele trecute sunt amintiri.

Dar Alvin este diferit. O simțea de mic, o știe acum.

Găsește un Bufon dispus să îl ajute cu explorările lui. Bufonul încearcă să îi ofere mai multe informații despre Diaspar, despre trecut și despre schimbări. Dar Alvin vrea să vadă Pământul dincolo de Diaspar. El crede că omenirea poate face mai mult decât face în prezent.

Va reuși în încercarea lui? Sarcina nu este deloc ușoară și Alvin știe deja că orice dorește să facă nu este bine primit de Consiliu și de cei care consideră că lucrurile merg bine pe Diaspar și că nimic nu trebuie să se schimbe. Dar dacă Alvin a fost creat, așa, Unic, fără trecut, nu cumva rolul lui (poate chiar anticipat de Diaspar) este de a aduce un suflu nou, de a face niște schimbări?

Nu doresc să vă spun mai multe din poveste, pentru că merită să vă lăsați voi cuceriți de Diaspar, de personaje și de lumea imaginată de faimosul Arthur C. Clarke. „Orașul și stelele” este un roman SF de citit, un roman care vă va cuceri de la prima pagină și vă va ține în suspans până la final.

Cartea Orașul și stelele scrisa de Arthur C. Clarke este disponibila online, la reduceri pe site-ul Libris.

libris.roAboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.