Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

marți, 27 noiembrie 2018

Fonoteca de Aur, Carlo Goldoni (6 piese de teatru) - de Carlo Goldoni


Fonoteca de Aur, Carlo Goldoni (6 piese de teatru) - de Carlo Goldoni

Va invitam sa va delectati mintea si sufletul ascultant o colectie de capodopere, realizate de Treatrul Radiofonic in deceniul sase al secolului trecut.

Pentru multi obisnuiti ai jingle-ului care anunta sesiunea de teatru radiofonic, titlurile stranse in colectia "Fonoteca de aur" recupereaza o mare parte din memoria culturala a unei perioade trecute sub uitare in perioada de dupa revolutie. Inregistrarile de colectie au o calitate ireprosabila si au distributii sonore, nume asimilate asa-numitei "generatii de aur". elita comediei romanesti.

Sica Alexandescu, Ion Lucian, George Calboreanu, Radu Beligan si Octavian Cotescu, Grigore-Vasiliu Birlic, Eugenia Popa, Carmen Stanescu, Coca Andronescu, Nineta Gusti sunt doar cativa dintre actorii care si-au imprumutat timbrul unor personaje celebre ale geniului teatral - Carlo Goldoni.

Marele dramaturg Italian, Carlo Goldoni, a reusit sa cultive samburele roditor al comediei populare, hranindu-l cu substanta unui limbaj de o rara bogatie si expresivitate, cu umorul suculent al observatiei atente a semnilor, cu metehnele, viciile, pasiunile si prostia lor.

Colectia de autor - Carlo Goldoni - contine urmatoarele 6 piese radiofonice integrale, pe format CD, imprimate in Romania:
  • 1. Badaranii - (2 CD-uri)
    Ascultati-i cu atentie pe cei trei mari "Badarani" ai teatrului romanesc: Giugaru, Birlic si Calboreanu. Cei trei maestri, adevarate repere ale artei interpretative, se confunda cu personajele. Din respiratii, oftaturi, strigate, sunete, interjectii iti dai seama ca ei sunt ei. Nu mai punem la socoteala interpretarea textului. Cata nuantare, cat gest al cuvantului si forta a tacerii dintre replici la acesti trei monstri ai scenei romanesti.
    Durata: 98 min

  • 2. Sluga la doi stapani - (2 CD-uri)
    Aceasta piesa una dintre cele mai valoroase creatii ale lui Carlo Goldoni. In regia lui Constantin Moruzan, punerea in unda poate rivaliza cu montarea faimoasa a lui Giorgio Strehler, la Piccolo Teatro din Milano, care se joaca din 1947, pana in prezent, cu casa inchisa. Asadar, ascultatorii trebuie sa se bucure de privilegiul de a fi in posesia acestei inregistrari radio din 1956.
    Durata: 82 min

  • 3. Hangita - (2 CD-uri)
    Mirandolina, frumoasa si isteata hangita - Nineta Gusti - este inconjurata de atentia excesiva a unui marchiz scapatat si vanitos (Mircea Balaban), a unui conte bogat si darnic (Ion Talianu) si a unui cavaler misogin, care, impotriva vointei lui, ii cade in mreje (Nicolae Brancomir). Si de aici, incep sa cada in cascada replici sclipitoare si spontane, perle de umor autentic si proaspat, la peste 200 de ani de la scrierea piesei.
    Durata: 89 min

  • 4. O intamplare ciudata - (2 CD-uri)
    "Fara a denatura originalul", cum scrie in Memorii, Goldoni dramatizeaza o poveste adevarata. Un tanar locotenent francez, ranit in lupta, este gazduit de un bogat negustor olandez si, inevitabil, se indragosteste de frumoasa lui fiica. Apasat de remuscari se hotaraste sa fuga de aceasta iubire interzisa. Isi sacrifica dragostea pentru cinste. Desi avea datele unei tragedii antice, din acest moment incepe, de fapt, o autentica si spumoasa comedie, interpretata la radio de actori precum: Nicolae Gardescu, Eugenia Popovici, Nineta Gusti si Ion Lucian.
    Durata: 82 min

  • 5. Familia Anticarului sau Soacra si Nora
    Cum sa nu ne cucereasca dialogurile dintre Natasa Alexandra (contesa Isabela) si Grigore Vasiliu-Birlic - comicul prin excelenta - (contele Anselmo), vechi parteneri de scena? Cum sa nu urmarim cu atentie nuantele, frumos lucrate ca intonatie, ale actritei Carmen Stanescu (camerista Colombina)? De asemenea, cum sa nu ne uimeasca aparenta neutralitate, de crainic, a Hangitei (Nineta Gusti)?
    Durata: 79 min

  • 6. Mincinosul - (2 CD-uri)
    Ion Lucian semneaza la Mincinosul traducerea, adaptarea, regia artistica si interpretarea rolului principal. El este Lelio, mincinosul. Si tot el, alaturi de personajele celebre din commedia dell’arte - Arlecchino si Pantalone - trezeste reflectii despre relativitatea adevarului. Piesa s-a nascut la Venetia, unde minciuna se transforma in adevar si este atat de usor de spus la adapostul unei masti. Odata masca scoasa, comedia se declanseaza, starnind hohote de ras si aplauze furtunoase.


Fonoteca de Aur, Carlo Goldoni (6 piese de teatru) disponibile la cea mai mare librarie online Libris 

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.