Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

joi, 1 martie 2018

Bacalaureat scrisa de Ovidiu Eftimie


Bacalaureat scrisa de Ovidiu Eftimie

Romanul Bacalaureat poate fi citit separat de volumul anterior. De altfel, trebuie precizat faptul că autorul a scris romanul de faţă înaintea „Arhanghelului Raul”, care este doar un prequel (acţiunea romanului de faţă nu o continuă pe cea din romanul anterior).

O noua aventura din universul romanului Arhanghelul Raul.

Dintre personajele din volumul anterior prezent este acum doar Petre Popescu, cel dat afară de la SRI pentru că luase mită când a călătorit în timp.

Necazurile se tin lant de subinspectorul Petre Popescu. Dupa ce a fost dat afara din SRI pentru ca a luat o spaga in timp, acum este pus in fata unei decizii extrem de complicate: sa supravegheze un post-uman tranchilizat, a carui trezire ar insemna sfarsitul lumii asa cum o stim sau sa ajute doi tigani sa opreasca o invazie extraterestra care ar insemna tot sfarsitul lumii asa cum o stim, dar cumva diferit.

Acesta a fost trimis în municipiul Corneşti, faimos pentru un parizer special. Aici pare că totul e mort, nimic nu se întâmplă – chiar şi fabrica oraşului fusese dezafectată.

Dar Popescu este într-o misiune specială: aceea de a-l urmări pe Tiberiu Horvarth, un post-uman „sedat”, cea mai inteligentă fiinţă de pe pământ, care ar putea oricând distruge planeta.

Lui Popescu îi este greu să jongleze cu urmărirea lui Tiberiu, lupta cu extratereştrii şi păstrarea aparenţelor. Aliaţi ajung să îi fie o familie de rromi, iar cum se termină totul vă las pe voi să aflaţi.

Romanul SF al lui Ovidiu Eftimie nu este unul provocator, care să pună pe gânduri, care să aducă în atenţie subiecte delicate, ci este unul relaxat, cu acţiunea plasată în prezent, o poveste menită a te face să zâmbeşti puţin.

Cei care au citit “Arhanghelul Raul” așteaptă un roman cu umor, un roman care să îi facă să râdă constant. Fie că e umor de situație sau de limbaj, fiecare pagină are ceva care te binedispune. Ei bine, trebuie precizat că Bacalaureat vine cu un alt tip de umor. Unul mai… potolit.

Deşi există şi aici situaţii haioase, veţi regăsi multe replici, situaţii sau nume din categoria râsu’-plânsu’. Veţi afla, de pildă, că maşinile Logan de 70.000 euro sunt, de fapt, maşini cu scuturi speciale capabile să reziste atacurilor unor nave extraterestre (aveau un radar şi un scut aparte). Ministerul preferă să se creadă că s-au furat bani, decât să dezvăluie adevărul, iar lumea trece repede peste costul imens al acestor maşini.

Veţi regăsi persoane de etnie rromă de o inteligenţă aparte, care ar recunoaşte mai degrabă că au mers la furat decât că apără ţara şi planeta de o invazie extraterestră.

Cartea Bacalaureat scrisa de Ovidiu Eftimie este disponibila la Nemira si Libris.

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.